10 nov. 2008









TRX är det hetaste träningsredskapet i USA och utövas av bland andra David Beckham, Heidi Klum och Jennifer Lopez. Två rep och din kropp förvandlas till en effektiv träningsmaskin. Det ser inte mycket ut för världen: två långa rep med några öglor och handtag. Men det är ett av de mest mångsidiga och effektiva träningsredskapen som finns. I USA tränar de svenska stjärntränarna Tanja Djelevic och Gunnar Peterson TRX med sina Hollywoodklienter. TRX, som ursprungligen togs fram av US Navy Seals, tränar du styrka, stabilitet, core och smidighet samtidigt. Och du kör igenom hela kroppen med dryga 300 olika övningar. – TRX är enkelt, effektivt och perfekt om man vill träna styrketräning men vill slippa slamrande, stora maskiner och hantlar, säger Annika Lindholm, TRX-instruktör och naprapat på Kenzai i Järfälla.
– Men samtidigt som det ser enkelt ut är det så mycket jobbigare och effektivare och ställer mycket högre krav på styrka i bål och leder.
TRX är även smidigt då man kan träna i princip var man vill. Hemma, utomhus eller på gym. Man fäster bara remmarna över en dörrkarm, runt ett träd, en gung-ställning eller bjälke i taket.
I Sverige finns bara TRX-träning på gymmet Kenzai än så länge men fler lär haka på denna trend. I USA hålls fullbokade klasser på gymkedjor som Crunch, Golds Gym och YMCA.– Jag tror att TRX kommer att bli stort på gym och inte minst för hemmabruk, det är ju så smidigt och tar i princip ingen plats alls, säger hon. – Jag tror att det här kommer att bli lika stort som pilatesbollen, den finns ju i vart och vartannat hem.

Min Kommentar: Använd din kroppsvikt i alla övningar. Detta ger en smidighet och samtidigt en bra styrka. Men redskapet ser till att stänga ute en hel del människor p.g.a viktproblem, oviga och andra orsaker!

Jag tror inte detta blir mer än en fluga! Det finns föregångare till detta repet och detta repskap från förr syns knappt på gymet alls! Tyvärr har jag INGEN bild på detta magredskap, men det var två rep, som du fäste i en dörr eller annat. Då du drog i ena reps stumpen så åkte en benet uppåt. Då man kunde hantera detta repskap fick man mycket tydliga magmuskler för den vart en bra övning! Tillbaks till TRX så kan jag redan säga nu, att denna träning är inte för oss alla.

Vighet och styrka är ett måste! Inget för oss som inte kan hantera våra kroppar så bra!! Jag vill dock inte påstå att dessa två repen kan vara bättre än styrketräning!!

Inga kommentarer: