17 nov. 2008

Från Kostdoktorns sida:
Kalla Fakta satte igår ett fett strålkastarljus på de märkliga turerna kring våra kostråd. Skall man undvika fett eller kolhydrater för att gå ner i vikt, och vem kan man lita på i frågan?
Finns det vetenskapligt stöd för påbudet att äta mindre fett? Borde vi istället begränsa mängden socker och andra kolhydrater? Är våra kostexperter jäviga, och våra kostråd resultatet av lobbyism? Påverkade av en resursstark livsmedelsindustri, intresserade av att sälja billig kolhydratrik mat oavsett resultatet för folks hälsa?

Min Kommentar: Att minska intaget av kolhydrater är en bra början till viktnedgången. Frågan är om en modern variant av tallriksmodellen kan vara lika effektiv till dom som inte vill äta mättat fett. Det finns alternativ, som inte togs upp alls i Kalla Fakta, som i övrigt vart klent och utan finess från båda hållen! Vart fan tog faktan vägen?

Klart var att den gamla tallriksmodellen kommer
från istiden (hahaha - lite humor får du allt tåla) och bör ändras
så fort det bara går, men att säga som kostdoktorn i raderna här övan, är för mig lite "hmm" för det krävs inte så mycket fett för en viktnedgång som i LCHF-kosten!

Inga kommentarer: