21 mars 2009

Publicerad: 2009-03-20 via viktklubben.se


Går du förbi frysdisken och tänker: Färska grönsaker annars kan det vara! Då är det dags att tänka om. En ny dansk studie visar att djupfrysta grönsaker är minst lika nyttiga som färska.
Enligt den danska undersökningen innehåller frysta grönsaker generellt sett mer vitaminer än färska eftersom de inte fraktas och lagras på samma sätt. När man mätte gröna bönor innehöll de exempelvis dubbelt så mycket c-vitaminer som de färska.
– Frysta och färska är absolut likvärdiga, säger Viktklubb.se:s Josefine Jonasson.

Hon tycker det är perfekt att ha frysta grönsaker hemma, inte minst om man tänker på sin vikt.
– Man måste alltid ha en plan B så man får i sig nyttig mat.
– Det enda man ska tänka på är att inte koka sönder de frysta grönsakerna så att vitaminerna följer med vattnet ut. Och att komma ihåg att även frysta grönsaker tappar i kvalitet om de får ligga för länge i frysen.

Min Kommentar: Jag har alltid frysta grönsaker hemma!
De tar ca 10 minuter att göra vid.
Jag vet inte hur tydlig jag varit innan, men
frysta grönsaker kan ge dig
ett annat tänkande när det gäller tillgången och
är som sagt lika bra som färska!

Inga kommentarer: