11 mars 2009

EN DAG MED ISODIETEN

Frukost- Proteindrink med bär, frukt och nötter: 30 g proteinpulver (1 dl) 2 dl vatten 150 g frysta blåbär eller hallon (2 1/2 dl) 65 g frukt (1 st) 20 g nötter, t.ex. 20 mandlar Blanda proteinpulvret med vattnet i en shaker eller med stavmixer. Mixa eller rör ner frysta bär. Ät frukten och nötterna till.

Mellanmål- Frukt med keso: 65 g frukt (1/2 st) 125 g keso (1 1/4 dl) Skär frukten i bitar och blanda med keson. Klart!

Lunch- Tonfisk på burk med bönor och avokado: 150 g tonfisk i vatten (1 burk) 100 g kokta sojabönor 100 g majskorn (1 1/2 dl) 60 g avokado (1/2 liten) Örtsalt och svartpeppar 2 tsk vinäger, t.ex. balsamvinäger Lägg upp tonfisk, bönor, majs och avokado skuren i bitar på en tallrik. Krydda efter behag och häll vinägern över.

Mellanmål- Lättkesella med bär och ägg:50 g lättkesella (1/2 dl)65 g bär (1 1/2 dl)1 äggRör ner frysta eller färska bär i lättkesellan. Komplettera mellanmålet med ett kokt ägg.

Middag- Oxfilé med grillade grönsaker och potatis:150 g oxfilé100 g potatis(1 medelstor)70 g sparris70 g haricots verts2 tsk olivolja1 msk vinägersalt och pepparKoka potatisen. Stek oxfilén i grillpanna tillsammans med sparrisen och haricots verts. När köttsaften kommer ut på ovansidan är filén genomstekt.Servera potatis med kött, haricots verts, och sparris.

Källa: Boken "Isodieten" av Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg.

Så här fungerar IsodietenJämnt fördelning. Maten består av en tredjedel fett, en tredjedel långsamma kolhydrater och en tredjedel protein. Regelbundet. Ät fem mål mat om dagen. Frukost, lunchoch middag samt två mellanmål. Gå inte hungrig. Om du följer dieten men ändå blir hungrig mellan målen ska du lägga till mer mat på tallriken. Tanken är att man aldrig ska vara hungrig för att på så sätt minska suget efter onyttigheter.

Källa: Näringsfysiologen Kristina Andersson som skrivit boken "Isodieten" tillsammans med Fredrik Paulún och Martin Brunnberg.

Inga kommentarer: