3 mars 2009

Juicedieten - Jag säger Nej Tack

Rasa 3 kilo på en vecka


Slank i superfart med nya juicedieten– vi har testat!
Vårstäda hela kroppen!
Detoxa med nya juicedieten – och gå ner 3 kilo på 7 dagar.
Visst är det möjligt, Kropp & Hälsa har testat.

Oavsett om du snabbt vill glida i favoritjeansen, boosta kroppen med nyttigheter eller kickstarta en längre viktresa kan den här nya detoxkuren vara något för dig.

Rena kroppen
Genom att byta ut din vanliga mat mot färskpressade juicer och fräscha smoothies under en vecka kan du rena kroppen från toxiner, giftiga ämnen – och tappa tre pluskilon.
Det säger den brittiska juicedrottningen Amanda Cross i nya boken ”Mirakeljuicedieten”.
Juicerna är specialdesignade för att återställa vätskebalansen i cellerna och hjälpa njurar och lymfsystem att forsla bort toxiner som binder vätska och slaggprodukter. Samtidigt som de tillför en kraftfull mix av vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytonutrienter , som är viktiga för hälsa och välbefinnande, menar Amanda Cross.
– Dessutom smakar de härligt!

Orka med dagen
Drinkarna är tillräckligt kaloririka för att du ska orka med dagen. Linfrön, nötter, omega-kapslar och psylliumpulver ger extra ämnestillskott så att kroppen mår bra.
Förutom att oönskade kilon rinner av får du detoxeffekten som bonus skriver Cross:
Vackrare hy
– På sju dagar kan du få tillbaka din energi och tanke­skärpa samt få vackrare hy, klarare ögon och starkare immun­försvar. Du ser piggare ut och känner dig frisk och sund både fysiskt och mentalt.


Läkaren: Kroppen tar av fettlagren
Gunilla Hasselgren, 44, husläkare på ”Fråga doktorn” i SVT och distriktsläkare på Kils vårdcentral:
– Att köra juicedieten en vecka är inte på något sätt farligt, alla näringsämnen du behöver för är inkluderade. Det är förmodligare farligare att äta skräpmat en hel vecka.
Anledningen till att du går ner så snabbt är att kroppen tappar vätska och tar av de snabba fettlagren. Jag förstår att många känner att de behöver en kickstart för att komma igång. Se upp för jojoeffekten! Så fort du börjar äta vanlig mat igen går du snabbt upp dina
kilon om du inte samtidigt förändrar dina vanor.
– Detox är ingenting som vetenskapen visat att vi behöver för att må bra, därför är det ingenting jag rekommenderar.
Mår du av någon anledning dåligt under dieten – avbryt genast och ät ett mål vanlig mat.

Min Kommentar: Att köra denna dietform en vecka är ett stort nja..nä!! Husläkarens kommentar är guld värd! Medias bild på dieter är inte att ta på allvar!!

Inga kommentarer: