21 nov. 2008

Här är alla tillsatser i burgarna

Max ”Classic” kycklingburgare
Kött:
E160b, färgämne. E621, smakförstärkare.
Mörkt fiberrikt bröd:
E471, stabiliserings- och förtjockningsmedel (används för att påverka en produkts konsistens). E472e, stabiliserings- och förtjockningsmedel. E170, färgämne. E 300, antioxidationsmedel (används för att hindra fett från att härskna och fruktbaserade produkter från att missfärgas).

Äppelrökt bacon:
E451, natrium- och kaliumtrifosfater. E250, konserveringsmedel.
Majonnäs:
E1422, majsstärkelse. E412, stabiliserings- och förtjockningsmedel. E410, stabiliserings- och förtjockningsmedel.

Cheddarost:
E331, antioxidationsmedel. E339, antioxidationsmedel. E452, natriumkarbonater, bakpulver. E200, konserveringsmedel. E160a, färgämne. E160e, färgämne. E 322, antioxidationsmedel. E 270, mjölksyra, surhetsreglerande.
Senap:
E415, stabiliseringsmedel. E270, mjölksyra, konserveringsmedel.
McDonalds Chicken Tasty
Bröd:
E472e, stabiliseringsmedel (används för att påverka en produkts konsistens). E 300, antioxidationsmedel (används för att hindra fett från att härskna och missfärgas).
Kyckling:
E450, natriumkarbonater, bakpulver. E500, natriumkarbonater, surhetsreglerande. E461, stabiliseringsmedel. E160c paprikaextrakt, gul-orange, färgämne. E100, kurkumin, gult färgämne.
Emmentaler-ost:
E331 natriumcitrat, antioxidationsmedel. E200 sorbinsyra, konserveringsmedel.
Sås:
E415, förtjockningsmedel. E400, förtjockningsmedel. E202, konserveringsmedel. E270, mjölksyra, konserveringsmedel.

Mat med mest E-nummer
1) Rydbergs lätta skagenröra (FoodMark) 22 E-nummer.
2) Räkbomb (Bröderna Franzén) 20 E-nummer.
3) Grönsallad, ost och skinka (Mikaels Livlina) 19 E-nummer.
4) Polarklämma kalkon (Polarbröd) 18 E-nummer.
5) Räkbakelse (Ica i Uppsala) 18 E-nummer.
6) Punschrulle (Hägges) 15 E-nummer.
Listan kommer från bloggen ”Hakke snackar”, som utlyst en tävling om flest E-nummer.

Inga kommentarer: