16 nov. 2008

Nyttigheter

8 goda skäl att frossa loss
Sänker blodtrycket, ökar välbefinnandet, skyddar mot diabetes. Den senaste tiden har forskningsrapporter rasslat in som hävdar chokladens goda egenskaper.
Så nästa gång du kämpar mot sockersuget – unna dig en mörk pralin och hänvisa till någon av nedstående studier för att rättfärdiga dina "synder".
****************************


LONDON. Nu är det bekräftat – choklad är bra för hälsan.
Och nyttigare än både broccoli och äpplen.
Choklad innehåller olika kemikalier som gynnar kroppens glädjehormon, serotonin.
Det finns redan olika läkemedel som på konstgjord väg höjer halterna av serotonin i hjärnan – och därmed lindrar depressioner.

Förebygger cancer
Choklad innehåller också järn, kalcium, vitamin B2 och magnesium.
I Storbritannien lanseras dessutom i dag en ny chokladkaka som är cancerförebyggande.
Choxi+ innehåller tre gånger så mycket antioxidanter som andra chokladkakor på marknaden. Enligt tillverkaren, kungliga hovleverantören Prestat, är den nyttigare än broccoli. Antioxidanter förebygger även hjärtsjukdomar.

Som brysselkål
Två till tre rutor ska motsvara en påse äpplen, brysselkål eller en skål blåbär.
Choxi+ kostar 28 kronor för 75 gram och säljs än så länge bara i Storbritannien.
**********************************

Min Kommentar: Dessa två artiklar kommer från Aftnbladet
och jag tycker inte dom är bra skrivna!

Dels för den första artikeln saknar "8 goda skäl"
och för det andra så kan du äta vilken mörk choklad
du vill i ca 50-70 gram i veckan, så slipper du
att åka till Storbritannien!!

Den sista artikeln saknar råd, om hur mycket
du bör äta exempelvis under en vecka! Mitt
råd till dig är - Kan du unna dig en ruta om dagen
utan att ta mer, så kör på! Då kommer chokladens
näringsämne i en bra mängd regelbundet! Mellan
50-70 gram i veckan är dock en bra riktlinje!

Inga kommentarer: