18 juli 2009

Så fixar du sexpacket

MAFFIG MAGE. Tränaren Nick Soderblom visar hur du gör.
Foto: Privat
Nick Soderblom
Yrke: Personlig tränare/skådespelare.
Ålder: 43.
Familj: Mamma, flickvän.
Bor: Lausanne, Schweiz.
Aktuell: Spelar in en svensk-tysk deckare på Gotland.


Bakgrund: Har tränat flera Hollywoodstjärnor genom åren.

”Arnold kom på övningen”
Mitt i all träningsfrossa är det en detalj filmstjärnorna jobbar med till perfektion – en snygg mage. Nu avslöjar kändistränaren Nick Soderblom hur du också lyckas.
– Det är ett äkta Hollywoodknep, säger han.
Inom träningen är jakten på en vältränad mage prioriterad hos många. Tipsen om hur du får ett snyggt sexpack är oändliga – ändå misslyckas de flesta.
– Vanligast är att folk jobbar med höftböjarna och inte har har kontakt med magmuskulaturen. Då är det oerhört lätt att fuska, vilket gör att effekten av träningen uteblir, säger personlige tränaren Nick Soderblom.

Avslöjar Hollywoods magknep
Svensken, som under närmare tio år tränat upp några av Hollywoods största stjärnor, listar därför Soderblom fyra övningar (se nedan) som hjälpt kändisarna – och slänger dessutom med en väl bevarad Hollywoodhemlighet.
– Det var faktiskt Arnold Schwarzenegger som kom på övningen, den kallas för ”the vaccum”, eller dammsugaren. Egentligen är det väldigt enkelt, man ”suger” in magmusklerna och spänner så länge man orkar. Det är sånt som du kan göra i intervaller när du till exempel kör bil, säger Soderblom.

Felbalansering ger smärta
Om du sköter magträningen rätt kan även vanligt förekommande ryggproblem avhjälpas med Soderbloms övningar.
– Om man inte lyckas få balans i magmusklerna tvingas man överkompensera med ryggen som till slut inte orkar, det blir en utmattningseffekt och då kommer smärtan, säger han.


Nicks magiska magövningar:
Situps.
Ligg på golvet och lägg underbenen på en bänk. Böj dig framåt med överkroppen mot knäna, gå bara så högt upp så du känner kontakt med magmusklerna hela tiden.

Hang up. Häng raklång från en stång och dra sakta knäna upp till magen, håll dig stilla och gör övningen lugnt.
Rumplyft. Ligg på rygg, lyft upp benen rakt upp i 90 graders vinkel, lägg armarna i kors över bröstkorgen för balansen och lyft sedan rumpan uppåt.
Gör samtliga övningar ovan 3x15 i samband med din ordinarie träning.

Supersitups.
Gör situps från samma position som rumplyftet. Detta är en svår övning så gör så många du orkar – glöm inte att hela tiden ha kontakt med magmuskeln och koppla inte in höftböjarna.

Min Kommentar: Nick ska ha klart för sig, att
dessa övningar finns över hela världen. Så han
äger inte dessa utmärkta mag-tryckarna.
Skriv gärna ett mejl, så hjälper jag dig ytterligare
om du har frågor om dessa.

Inga kommentarer: