13 juli 2009

Bränn fett lekande lätt
Så här många kalorier bränner du på 30 min
Hopprep: 225
Studsmatta: 208
Frisbee: 72
Drakflygning: 89
Skateboard: 140
Badminton: 157
Fotboll: 208
Krocket: 55
källa: viktklubb.se

Barn inget hinder för träning
Har du svårt att få tiden att räcka till både träning och barn?
Lugn. En hoppstund på studsmattan får dig också i form.
Har du kanske hört det förut? En småbarnsförälders ständiga problem. Att få tiden att räcka till alltså. Men se möjligheterna istället för att göra det till ett problem. Förena nytta med nöje.

Sänk kraven
Det första man kan tänka på är att sänka kraven ett snäpp. Det kanske inte är fullt möjligt att göra allting som man vill utan att prioritera om lite i programmet. Du kanske får sticka och träna på kvällen när barnen har lagt sig. En del par brukar dela upp kvällarna där en nattar och den andra kanske sticker och tränar.

Ta med barnen
Men en annan kul grej som många kanske glömmer är att man faktiskt kan aktivera sig tillsammans med barnen. Både du och barnen får frisk luft, ni gör något tillsammans vilket är oerhört värdefullt och ni aktiverar er tillsammans. Det är en alldeles utmärkt kombination. Det finns en uppsjö med aktiviteter som ni kan göra. Som att sparka boll, kasta frisbee, åka skateboard, paddla, spela krocket eller hoppa studsmatta. De allra flesta av oss har inte hoppat hopprep sen vi var små. Köp hem ett ordentligt hopprep och hoppa tillsammans med barnen. Det lär garanterat få svetten att lacka.

Få upp flåset
Se till att få upp flåset ordentligt och var gärna ute ett par timmar. Förutom att ni aktiverar er så är det guld värt att få ha kvalitetstid med sina barn.
Använd naturen, passa på att vara ute så mycket som möjligt när vädret tillåter och gör saker som ni tycker är roliga. Ta med frukt, mackor och dricka och njut.

Min Kommentar kommer inom kort

Inga kommentarer: