14 juli 2009






Så drillas duav gladiatorn
Roger Zapfe
Ålder: 52
Familj: Sambo, två barn
Yrke: Marknadschef, föreläsare och tränare
Längd/vikt: 200 cm/142 kg
Även känd som Atlas i Gladiatorerna.

Lockar löpning i raka led, lerbrottning och ta order från tidigare elitsoldater? Då är stentuffa militärövningar under ledning av en gladiator din grej.
– Är du beredd att skita ner dig och har rätt inställning är det kanske roligaste träningen som finns, säger Roger Zapfe, känd som Atlas från tv.
Allt färre gör värnplikt idag – men folks vilja att drillas under tuffa former är hur populärt som helst.
– Det gör ont, det är skitigt och det är kallt. Jag tror också många lockas av att någon står och skriker på dom, ställer lite krav. Folk vill ha lite lumpenkänsla, säger Roger Zapfe, känd som Atlas i tv-succén Gladiatorerna.

Poppis hos tjejerna
Zapfe, gästinstruktör på Nordic Military Training, märker av det stora intresset för träningen – främst bland tjejer.
– Jag skulle tippa att runt 70 procent av deltagarna är tjejer. Jag tror det beror mycket på att de flesta tjejer inte får chansen att göra lumpen, men vill ändå testa känslan, säger Zapfe.
Träningen bedrivs utomhus oavsett årstid – utan redskap. Under övningarna använder deltagarna dels vad naturen har att erbjuda, dels varandra.
– Det skapas en otrolig gemenskap när man går igenom tuffa utmaningar tillsammans. Sådant gör att man kan ta i mer än vad man tror, säger Zapfe.

Ler mer ju tuffare det är
Även om träningen är tuff är instruktörerna självklart noga med deltagarnas hälsa. Därför ser man till att komponera grupperna så att alla orkar – trots utmaningen.
– Alla jag träffat på de här passen tycker det är förbannat roligt. Ju tuffare det är, desto större leenden hos deltagarna. Många kommer tillbaka och tränar fler gånger med oss, säger Roger Zapfe.
Min Kommentar: Annorlunda för dig som vill
pröva något nytt. Roger vet de flesta vem det är.
Alltid kul att testa något du inte gjort innan!

Inga kommentarer: