3 juli 2009

Fixa biffiga armar– rekordsnabbt
Peter Larsson
Skidstjärnansmonstermetod
Han har flera världscupssegrar i längdskidor bakom sig – och en imponerande överkropp. Nu avslöjar landslagsmannen Peter Larsson hur snabbt du får starka armar och axlar.
– På bara tre-fyra pass kommer du se skillnad, säger han.
Många långa timmar i skidspåret ger inte bara en grym kondition, man får också en snygg överkropp på köpet.
– Man ska verkligen inte klaga (skratt). Vi längdåkare får lite slankare muskler, men det ser ju bra ut, säger Peter Larsson.

”Mycket rygg och mage”
Larsson, som siktar på medalj vid OS i Vancouver nästa år, menar att hemligheten bakom de maffiga musklerna ligger främst i – att träna mage och rygg.
– Man kör mycket rygg och mage i gymmet för att stabilisera kroppen. På skidåkningar blir det mycket stakning som ger många repetitioner och det förbättrar ju uthålligheten och gör musklerna fasta, säger han.

”Ha is i magen”
Att träna upp en schysst överkropp drömmer många om, men många misslyckas – helt i onödan
– Förutom rent tekniska missar, tycker jag att den absolut vanligaste misstaget är folks otålighet. Ser dom inte resultat på en gång slutar de tvärt. Ha lite is i magen, du kommer känna att du blir starkare rätt snabbt, säger Larsson.


Peters fem fräckisar som får överkroppen att växa
Dips. Tung övning för tripcepsmusklerna. Görs i maskin på gymmet eller hemma mellan soffan och en stol. Håll ryggen rak och armarna i rak vinkel.
Armhävningar. En klassiker som alltid funkar. Kom ihåg att inte svanka eller böja ryggen bakåt.
Latsdrag. Maskin där man sittandes drar ner en stång mot bröstkorgen, tränar både armarna och ryggens övre del. Viktig och allround.
Situps. En enkel övning som ger bra effekt. Fuska inte genom att lyfta upp höfterna och tänk på att ha båda fötterna stadigt i marken.
Gör samtliga övningar 5x3 repetitioner. Där motstånd kan ställas in – kör maxbelasting.

Min Kommentar: kommer inom kort!

Inga kommentarer: