25 juni 2009

Tappa 5 kilo på 5 sätt!

Hitta metoden som passar dig LCHF Pulverdiet Viktklubb.se Självhypnos Detox
Kropp & Hälsa guidar dig till 5 av de trendigaste och mest effektiva sätten att bli sommarsmal.

Vilket passar dig?
Är du redo för bootcamp på dietshakes? Nyfiken på den heta detoxtrenden? Fettrenden? Eller vill du få proffsig draghjälp ned på vågen i en viktklubb? Kanske äter du rätt nyttigt, men av fel anledning?
Här är fem effektiva viktmetoder som du kan lyckas med oavsett om du vill komma i de vita sommarjeansen snabbt eller starta en längre viktresa.
Det finns massor av dieter därute som lovar bländande resultat. Och de flesta fungerar faktiskt. Vilken du väljer spelar inte så stor roll. Det visar en stor studie som publicerades i New England journal of medicine nu i vår.

Färre kalorier
Nyckeln till ett slankare du är att äta färre kalorier och röra sig mer. Helt enkelt. Om kalorierna kommer från laxfett, röda paprikor eller långsamma kolhydrater gör inte någon större skillnad för viktresultatet.
– Olika metoder fungerar olika bra för olika människor. Det viktigaste, eftersom du måste äta mindre energi för att gå ner i vikt, är att det är en metod som du tycker är intressant och spännande att följa. Känns metoden motig är det lätt hänt att du inte orkar och ger upp, säger Kari Johansson, nutritionist på överviktsenheten, Karolinska institutet.
Hon varnar samtidigt för jojoeffekten. Så fort du avslutar en quick-fix-diet går du snabbt upp dina kilon igen, plus lite till, om du inte samtidigt passar på att byta ut dina gamla matvanor mot nya, sunda.

Stöd och hjälp
Behöver du göra stora förändringar är det viktigt med stöd och hjälp. Lyckas du med de nya vanorna, lyckas du också hålla den nya vikten.

Min Kommentar: Nja, denna artikel gillar jag inte, för den
skrivs som om de nämnda dieterna ska göra under för de
som använder sig av dessa. Det är helt klart att äta mindre
men på samma gång så uteblir exempel på bra kost här.

Vad som är bäst för dig, är personlig vägledning! Skriv
ett mejl eller posta ett gästboksinlägg så hjälper jag dig
i jakten på välmående och god hälsa. Mina kostexempel
kostar inte skjortan.

Inga kommentarer: