29 dec. 2009











Annika Dahlqvist utsedd till årets förvillare
Annika Dahlqvist är knäckt över beskedet: Hon är Årets förvillare, enligt Vetenskap och Folkbildning. Föreningen menar att fettdoktorns kostråd är ovetenskapliga - och dödliga. - Jag får fundera över vad jag ska göra med resten av mitt liv, säger Annika Dahlqvist.
 
1 december 2009 Hemliga avtal och dolda kopplingar göder vaccinskräck HYPERLINK "/halsa/annabasen/1.1749094/anna-basen-fettdoktorn-har-sparat-ur-totalt"20 oktober 2009 Anna Bäsén: Fettdoktorn har spårat ur totalt HYPERLINK "/halsa/1.1749019/socialstyrelsen-kritisk-mot-fettdoktorn"19 oktober 2009 Socialstyrelsen kritisk mot "Fettdoktorn" HYPERLINK "/halsa/1.1748005/fettdoktorn-i-nytt-brak-om-vaccineringen"19 oktober 2009 "Fettdoktorn" i nytt bråk om vaccineringen HYPERLINK "/Nyheter/1.1747838/fettdoktorn-varnar-for-vaccinet"18 oktober 2009 Fettdoktorn varnar för vaccinet HYPERLINK "/halsa/1.1747377/fettdoktorn-inte-orolig-for-jobbet"18 oktober 2009 Fettdoktorn" inte orolig för jobbet.
Läkaren Annika Dahlqvist, kallad "fettdoktorn", har stått upp mot etablissemanget med sina kostråd och gjort kontroversiella uttalanden kring kost och hälsa.Nu utses hon till Årets förvillare av föreningen Vetenskap och Folkbildning.En utmärkelse som knäckt Annika Dahlqvist.- Det känns som en stor skam. Jag bara gråter. Det är svårt att prata om, säger Annika Dahlqvist.Aija Sadurskis, vice ordförande i Vetenskap och Folkbildning:- Det förvånar mig litegrann att hon tar det så hårt. Vi gör ju inte det här för att såra någon utan för att markera.

Gäller uttalanden om cancer
Utmärkelsen gäller inte Annika Dahlqvists kostråd kring viktnedgång, utan hennes uttalanden kring svininfluensa, mammografi och cancer.- Vi ger inte priset till någon som ingen tar på allvar. Eftersom hon är läkare med stort medialt genomslag har det stor betydelse vad hon sagt i frågan om vaccinering mot svininfluensan, likaså om hur man kan skydda sig mot cancer, säger Aija Sadurskis.Annika Dahlqvist menar att utmärkelsen beror på att hon feltolkats.Bland annat menar läkaren att hon aldrig avrått någon från vaccinering mot svininfluensa, utan bara upplyst om riskerna och argumenterat för att det inte ska vara skamligt att inte vaccinera sig.Annika Dahlqvist tänker nu över hur hon ska gå vidare med sitt liv. Kanske tystnar hon i viktdebatten.- Nu kommer etablissemanget med hänförelse säga att jag utsetts till Årets förvillare. Det blir ett argument för dem mot LCHF. Det känns tråkigt, säger Annika Dahlqvist.Om att priset fått Annika Dahlqvist att fundera över sitt liv säger Aija Sadurskis:- Vi vill att den som får ett sådant här pris tar och tänker efter och lär sig något.Till Årets folkbildare 2009 utses evolutionsbiologen och författaren Staffan Ulfstrand.


Min Kommentar: Olika uttalande om vad kosten kan
göra för dig, kan bli fel då någon fått vatten på kvarnen!
Jag skulle inte vilja ge råd till någon om att kosten kan
göra under för dig, när vi vet bättre! Jag tycker inte
Annika D ska tysta i viktdebatten, men däremot
se till att begränsa sina uttalande..
Sedan är det väldigt tråkigt att Sverige har ett såndant
pris som detta Annika D fått!

Inga kommentarer: