14 dec. 2007

Ett av kostproblemen är den stora mängd sötade livsmedel som läsk, godis, sylt, fruktyoghurt,andra mjölkprodukter, frukostflingor och snabba kolhydrater t ex vitt bröd, cornflakes, potatismos och klibbigt ris som vi alla får i oss. Blodsockret i våra blodkärl kan till stor del göra oss beroende.Efter en sockerrik måltid eller mellanmål simuleras insulinhormonet som hjälper till utnyttja sockret för energi i muskler och vävnader. Äter vi för mycket socker under en måltid kan insulinsvaret bli så starkt att blodet har för lite socker i sig .Detta gör att vi åter vill ha sötade produkter som höjer blodsockret. Detta kan leda oss in i en ond cirkel, till ett beroende av mat som ständigt håller blodsockernivån på en nivå som gör att vi känner oss mätta.
Öka protein/ grönsaksdelen på tallriken och fyll på kolhydratsdelen med bönor, råris, fullkornspasta eller potatis!
Titta noga efter på innehållsförteckningen om produkten har socker i sig! Unviker du socker under en månads tid, så ska du se hur ditt mående förändras!
Aktins - 20-30% kolhydrater i varje måltid är för lite! Detta gör dig både irreterad, sjuk och slöare.
GI - är ett hjälpmedel och ska inte ses som en tabell att följa från punkt till prickar!
Univker du socker och ser till att du hittar bra kolhydrater, fetter och protein så kommer din kropp att må mycket bättre i det långa loppet!

Rickard 14 december 2007

Inga kommentarer: