28 nov. 2009

Njut av kvällssnackset
Viktklubbs medlemmar föreslår kvällssnacks:
Te Frukt Ny hobby - att sticka (då äter man inte samtidigt) Grönsaker & dipp Knäckebröd Stort glas vatten Vindruvor Melon Cocktailtomater Riskakor Clementiner Passionsfrukt Gurka Sharon-frukt Popcorn Liten chokladbit Bär med hackade nötter Äppelbitar rullade i kanel och strösocker 1 tsk jordnötssmör Hemgjorda chips i micro, utan fett Kolsyrat vatten Ordentlig macka Cashewnötter

Några timmar efter lunchen brukar sockerfallet komma och du blir sugen på något sött. Likadant är det på kvällen när du slår dig ner i favoritfåtöljen och kollar på tevens utbud. Ofta förknippar man kanske just soffan och teven med något mysigt, och gott att äta.
– Det som är grundläggande för kvällssnackset är att allt handlar om mängder. Man kan visst äta choklad varje kväll trots att man vill gå ner i vikt, men det handlar då om att kunna begränsa mängden till en eller två rutor. Det är samma sak med nötter. Några nötter funkar finfint men en hel påse varje kväll blir lätt för mycket, säger Josefine Jonasson, dietist på Viktklubb.se.
Josefine Jonasson menar också att det viktiga är att ändra vanorna. – Fundera över varifrån vanorna kommer och vad de står för. Är det hunger som beror på att man helt enkelt har ätit för lite eller för dåligt under dagen, eller är det sug som beror på att man är uttråkad, glad eller ledsen?
Kanske kan det hjälpa att ta en kvällspromenad när suget kommer eller lägga sig och läsa en bok istället.

Min Kommentar: Några nötter på kvällen, vill jag helst inte
rekommendera, men viktklubben hade andra godheter på sin
lista. En eller två rutor mörk cholkad är bra för dig, enligt
studier som publiserats innan i olika tidningar. Vill du ha
hjälp, så bara höra av dig.

Inga kommentarer: