25 mars 2009
Evelina, 18, drack tre burkar om dagen – och blev trött
Evelina öste i sig energidryck för att bli pigg.
Men i stället fick hon hjärtklappning och huvudvärk.
– Det blev en ond cirkel, säger hon.
Evelina Aho drack i snitt nästan 900 burkar energidryck om året. I kväll berättar hon om sitt problem i ”Du är vad du äter” på TV 3.
Det började med att hon ville ha extra energitillskott för att orka plugga maximalt inför prov. Men hennes konsumtion ökade hela tiden och det hände att hon drack Red Bull i stället för att äta mat.


Huvudvärk
Dagar då hon inte fick i sig drycken kunde hon få huvudvärk, hjärtklappning och känna sig orkeslös.
– Jag drack det för att bli pigg, men när kicken lagt sig blev jag trött och matt i stället.
För att få kraft igen drack hon mer.
– Det blev en ond cirkel.
Evelina hade ofta hög puls när hon skulle lägga sig. Det gjorde att hon fick sömnbesvär och blev ännu tröttare på dagarna.
En av de största tillverkarna av energidryck är Red Bull. Företaget vägrar svara på frågor i telefon men hävdar i ett mejl att deras produkt är lika säker som andra livsmedel som säljs i svenska matvarubutiker.


”Mår bättre nu”
Red Bull innehåller taurin. Enligt toxikolog Emma Halldin Ankarberg på Livsmedelsverket kan det vätskedrivande ämnet rubba kroppens saltbalans och orsaka uttorkning.
– Det har inte gått att fastställa att de här dryckerna är farliga, men heller inte att de är ofarliga, säger hon.
Evelina Aho har i dag slutat med energidryck.
– Jag mår mycket bättre nu.
Hon säger att hon skaffat sig bra rutiner för måltider och sömn – och är full av energi.


Min Kommentar: kommer inom kort
(Fakta: kostdoktorn.se)

Ulf Bohman, chefsnutritionist på Livsmedelsverket, har sista veckan skickat en debattartikel till mängder av landsortstidningar. Han varnar där för att tvivla på Livsmedelsverkets föråldrade fettsnåla råd. Kanske är det dags ge svar på tal?

Debattartikeln
Ovetenskapliga råd om diet på fet mat
Förespråkare för en kost med lite kolhydrater och mycket fett blir allt mer högljudda i debatten. En sådan kost kan på kort sikt leda till viktminskning, men de långsiktiga effekterna är okända för såväl vikt som hälsa.
Att rekommendera större intag av livsmedel med mättat animaliskt fett, och samtidigt beskriva fibrer och frukt som onödigt, ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom och cancer.
Livsmedelsverket välkomnar en saklig debatt om kostråden. Vi vill däremot varna för den informationskampanj som drivs av förespråkare för lågkolhydrat- och högfettkost, så kallad ”LCHF-kost”.
Budskapet är starkt ideologiskt präglat och bärs fram med slagord som ”folkuppror mot kostrådsvanstyret”. LCHF-kosten lanseras som det enda naturliga och hälsosamma alternativet, medan Livsmedelsverket och de flesta forskare på området utpekas som en del av ”hela världens kostetablissemang”, vars rekommendationer styrs av livsmedelsindustrins behov av att tjäna pengar på konstgjorda fetter.

Vi betvivlar inte att LCHF-förespråkarna menar väl, men vad alla bör veta är att deras råd motsägs av vetenskapen. Livsmedelsverkets kostråd baseras på tusentals vetenskapliga studier som regelbundet revideras av en stor grupp experter vid universitet och myndigheter från samtliga nordiska länder.

Livsmedelsverkets råd när det gäller mättat fett är att minska på konsumtionen. Ett mycket stort antal vetenskapliga studier visar sammantaget att mättat animaliskt fett ökar risken för bland annat hjärt- och kärlsjukdom och cancer (80 av studierna finns att läsa på Livsmedelsverkets webbplats). Bland tillgängliga seriösa studier på området är det bara cirka en av tio som ifrågasätter faran med det mättade fettet.

LCHF-förespråkarna bygger ofta sin argumentation dels på personliga erfarenheter, dels på en olycklig sammanblandning av generella kostråd och bantningsmetoder. Man kan gå ned i vikt på många sätt – stenålderskost, lågkolhydratkost eller Viktväktarnas program, för att nämna några. Men även om LCHF-kost kortsiktigt kan fungera som bantningsmetod så är det ett mycket olämpligt generellt kostråd.
De ökande överviktproblemen är utan tvivel ett hot mot folkhälsan. Generellt ökad tillgång till mat och en alltmer stillasittande livsstil är viktiga förklaringsfaktorer. LCHF-anhängarnas ensidiga fokus på kolhydrater leder fel. Forskningen visar tydligt att vi bör minska vår konsumtion av raffinerade kolhydrater, bland annat vitt socker. Godis, läsk, bullar och kakor är starkt bidragande till övervikt och fetma. Men kolhydrater från frukt, grönsaker och fullkornsprodukter är däremot naturliga och viktiga delar i ett hälsosamt ätande.
LCHF-förespråkarna bygger sina budskap på tro och inte på vetande. Livsmedelsverket håller fast vid principen att kostråden ska vila på bred vetenskaplig grund.

Ulf Bohman
Chef nutritionsavdelningen, Livsmedelsverket

Min Kommentar: Kommentar inom kort

24 mars 2009

Taragummi och rökarom till lunch? (Fakta: Aftonbladet)

De frysta och kylda färdigrätterna sminkas med kosmetiska tillsatser för att försöka likna den mat du ser på förpackningen. Andelen fräscha råvaror är för liten för att maten utan E-numren ska bli tillräckligt smakrik och se någorlunda aptitlig ut. Men nu börjar alltfler konsumenter att reagera på de långa innehållsförteckningarna.
Visst är det smidigt att bara behöva stoppa maten i mikron och bara några minuter senare ha middagen klar. Det tog dock lång tid för denna amerikanska 1950-talsuppfinning att få fäste här. Vår måltidskultur – att samla familjen runt köksbordet för att äta hemlagad mat – visade sig vara oväntat seglivad.
Men sedan slutet av 1990-talet äter vi fabrikstillverkad mat som aldrig förr. Framför teven eller datorn, på jobbet eller hemma. Tidsbrist är en förklaring till att vi konsumerar mer industriproducerat, en annan är det ökade antalet singlar.

Ersätter äkta råvaror
Så vad är det då som ligger i den färgglada förpackningen? De flesta har kanske någon gång reagerat på skillnaden mellan den lockande omslagsbilden och vad som finns i folieformen. Men har du tittat närmare på den tättskrivna innehållsförteckningen?
Här är det fullt av konstlade aromämnen, smakförstärkare och färgämnen som ska se till att rätten får rätt smak och färg. De fungerar som ersättning för äkta råvaror och för att produktionsprocessen i fabriken är så hårdhänt mot råvarorna att de blir smaklösa och bleka.
Dessutom innehåller de flesta färdigrätter olika billiga industriella ingredienser – som modifierad majsstärkelse – för att dryga ut produkten. Och då behövs mer tillsatser för att göra rätten någorlunda aptitlig.

Rökarom i schnitzeln
En av marknadsdominanterna är Findus. Ta deras Schnitzel Cordon Bleu som exempel. Denna ostfyllda panerade schnitzel med klyftpotatis och ärter visar sig bestå av 41 ingredienser. Läser man det finstilta noggrant upptäcker man bland annat:
att det behövs fyra stabiliseringsmedel (E414, E415, E451, E452), tre färgämnen, en smakförstärkare och ett ospecificerat antal aromämnen för att framställa denna produkt
att rätten innehåller 17 procent kalkonkött, som är malt och behandlat med rökarom för att smaka som om det vore rökt
att osten, som består av sex komponenter, behöver en dos av förtjockningsmedlet taragummi (E417) för att få rätt konsistens
att sojasåsen inte är mer äkta än att man tvingats tillsätta brun karamellfärg

Dafgårds ljög i slogan
Men de senaste årens debatt pressar tillverkarna att ta bort de mest ifrågasatta E-numren. Findus har exempelvis uteslutit smakförstärkaren E621 ur en del recept.
Konkurrenten Dafgårds hamnade tidigt i skottgluggen med sin Jennys kåldolmar som sades vara tillagad enligt ett familjerecept från 1926 och inte ”ändrats sedan vår mormor Jenny skapade det för 80 år sedan”. Ändå var bestod denna rätt av 67 ingredienser, varav de allra flesta har uppfunnits långt senare av livsmedelsindustrin.
Denna vilseledande marknadsföring är numera borta, och innehållsförteckningen har förkortats till en tredjedel. Dafgårds har dessutom upprättat en lista över 108 E-nummer som företaget på kortare eller längre sikt ska arbeta bort ur sina produkter.
Men för Dafgårds, som hittills har kommit längst i E-nummerrensningen, och deras medtävlare kommer detta att ta tid. Producenterna av färdigrätter sitter fast i produktionssystem som går ut på att framställa sina färdigrätter med ett stort utbud av industriella ingredienser och tillsatser. Och renare produkter med större inslag av riktiga råvaror kostar förstås mer.

Mats-Eric Nilsson

Min Kommentar: Det finns familjer som lever på denna kosten
i tron att maten är bra. Väldigt olyckligt!!! När ska vilseledande
reklam stoppas???

23 mars 2009

Handikappidrottsförbundet, Sverige gör inte mycket för sina medlemmar

Knep två guld och ett brons vid Paralympics i Peking. Vid nästa mästerskap kan simmaren Anders Olsson tävla - för Norge. En utebliven satsning från förbundshåll är orsaken.
-Handikappidrotten i Sverige verkar inte intresserad av mig, säger han till SVT:s Värmlandsnytt.
Olsson, som just håller på att hämta sig från en axeloperation, har däremot ett gott samarbete med Norge.-Händer inget inom närmaste framtiden så att jag vet att jag får en chans att köra vidare, då kommer jag att satsa på Norge, säger han.

Min Kommentar: Anders, du gör rätt! Handikappidrotten i Sverige är inte så intresserad utav att satsa på sina medlemmar! Heller inte satsa på nyare sporter, så ger sig till känna världen över. Anders är en av världens bästa simmare och får inget stöd - För jävligt!
Handikappidrottsförbundet har inte varit intresserade av att stödja andra i sin jakt på framgång. Vi är många handikappidrottare som vill utvidga förbundets syn!

Bland annat har dom sagt nej till Strongman! Vi är ett par stycken i Sverige som har chans till framgång i världen. Det är bland annat jag själv och en annan kille som heter Mickael som dessutom hade framgång i Body.se bygg-tävling!
Kunskap om cancer klassfråga


Fetma har samband med bröstcancer liksom tjock- och ändtarmscancer, skriver Cancerfondens i sin årsrapport. Samtidigt rapporterar en Sifo att lågutbildade, arbetslösa och människor i fattiga bostadsområden tvivlar på att cancerrisken är dubbelt så stor bland feta som bland normalviktiga.
Sifo visar också att en majoritet svenskar vill införa straffskatt på onyttig mat, skriver Cancerfondens generalsekreterare Ursula Tengelin och fondens ordförande i Bengt Westermark i en debattartikel i Dagens Nyheter. Nio av tio i undersökningen kan tänka sig sänkt skatt på nyttig mat.

Fetma vanligt bland lågutbildade
Fetma är liksom rökning vanligast bland människor med låg inkomst och låg utbildning. Det är sex gånger vanligare med övervikt i Rinkeby än i Djursholm. Samtidigt tror många överviktiga inte på sambandet mellan att vara fet och att riskera cancer i bröst eller tjock- och ändtarmen. Men när de väl övertygats om risken säger de att de är beredda att ändra sina mat- och motionsvanor.
Faktabas: TT

Min Kommentar: Sänk skatt på hälsokosten och då menar jag nötter, grönsaker, fisk, kyckling, kalkon etc etc! Kunskapen är ganska klen bland vanliga människor i samhället!
Är det inte dags att inskaffa mer kostkunskap genom skola och annan utbildning?

22 mars 2009

Sant och falskt om GI-metoden

Fredrik Paulún lotsar dig bland myterna. Många myter florerar kring GI och det är inte lätt att veta vad som är sant. Så för min senaste bok, "Sanningen om GI", gjorde jag en grundlig research. Detta är vad jag kom fram till.

Myt 1 - GI är en bantningsmetod
Delvis rätt. Du kan gå ner i vikt med GI, eftersom det både mättar bättre än annan mat och gör det lättare att bränna fett. Men mat med lågt GI har också andra pluseffekter, som förbättrad mental kapacitet.Mycket tyder på att studieresultaten blir bättre hos studenter som äter mat med lågt GI. GI skyddar också mot hjärt-kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och många former av cancer. Kort kan man säga att människan är gjord för att äta mat med lågt GI eftersom det är sådan mat som alltid funnits tillgänglig.

Myt 2 All mat med högt GI är dålig
Fel. Palsternacka har högt GI. Även vissa andra rotfrukter har oväntat höga värden, men samtidigt har de ju fibrer, vitaminer, mineraler, antioxidanter och cancerhämmande ämnen. Hur ska man tänka? I princip kan du använda din instinkt och tror du att ett livsmedel är nyttigt är det i regel det. Rotfrukter innehåller till exempel 5 procent kolhydrater, du måste äta ett helt kilo för att GI ska kunna mätas! Äter du en rotfruktssoppa med till exempel 100 gram palsternacka får du bara 5 gram kolhydrater och det är helt försumbart. Viss mat är således nyttig trots ett högt värde i GI-tabellerna.

Myt 3 - GI är att ta bort kolhydraterna
Fel. Definitionen på GI är ”hur mycket blodsockret stiger efter intag av 50 gram kolhydrater”. Utan kolhydrater har man således inget GI. Äter du enligt GI äter du därför kolhydrater. Däremot går det all-deles utmärkt att kombinera lågt GI med ett lägre kolhydratintag, och det är mycket effektivt både för hälsa och viktminskning. Att ta bort kolhydraterna helt förvandlar kosten till en extrem lågkolhydratmetod vilket kan innebära hälsoproblem om du håller på länge.

Myt 4 - Fruktos är bättre än vanligt socker
Rätt och fel. Fruktsocker i sin naturliga form – i frukt, bär, honung och liknande – är nyttigt i rimliga portioner. I maten finns antioxidanter och ofta fibrer, vitaminer och mineraler som gör produkten nyttig. Men vanligt vitt socker består också till hälften av fruktsocker (fruktos eller fruktossirap). Problemet när man äter mycket rent fruktos eller vanligt socker är att levern tenderar att göra om överskottet till fett. Dessutom minskar leverns insulinkänslighet, vilket är ett förstadium till diabetes typ 2.Sött 1. Naturligt förekommande fruktsocker är bättre att äta än tillsatt.

Myt 5 - Dinkel har lägreGI än vanligt vete
Fel. Dinkel är en form av mer ursprungligt vete och har blivit populärt de senaste åren. En orsak är att det påstås ha lägre GI och vara nyttigare än vanligt vete. Det har till och med påståtts sakna gluten, som många människor är känsliga mot. Dinkel innehåller gluten och är faktiskt mer likt vanligt vete än många hälsoprofeter vill erkänna. Så länge det är samma malnings-grad (siktat mjöl, fullkornsmjöl et-cetera) av de båda sädesslagen verkar det inte vara någon skillnad när man jämför dem näringsmässigt. Det finns ingen studie som säger att dinkel har lägre GI än vete.

Myt 6 All mat med lågt GI är bra
Fel. GI-måttet säger bara en enda sak: Hur snabbt blodsockret stiger när du ätit 50 gram kolhydrater av ett visst livsmedel, inget annat. Därför kan till exempel en snickers ha lågt GI trots att det inte är ett nyttigt livs-medel. Det innehåller ju både socker och dåliga fetter, men tack vare det höga inne-hållet av just fett och även jordnötter hålls GI nere. Sött 2. Söta läskedrycker ökar aptiten. Om det är socker eller sötningsmedel i drycken gör ingen skillnad.

Myt 7 Sötningsmedel är helt ofarliga
Fel. Sötningsmedel som aspartam är att föredra framför vanligt socker, till exempel för diabetiker typ 1. Men syntetiska sötningsmedel är inte helt harmlösa. De har dock låg giftighet och till exempel verkar socker vara betydligt mer cancerframkallande än aspartam. Men den söta smaken kommer att öka preferensen för sött och om du äter mycket sötningsmedel kan därför sötsuget och aptiten öka generellt.I en jämförande studie mellan dem som drack läsk med socker och dem som drack lightläsk var risken lika stor att drabbas av övervikt och diabetes typ 2.

Myt 8 - Högt GI är bra efter träning
Rätt och fel. Tidigare rekommenderade forskarna mat med högt GI efter motion för att snabbt fylla på glykogendepåerna. Och visst hade högglykemisk mat den effekten, men ju mer glykogen som fylls på, desto mindre fett förbränns. Konsekvensen kan bli att mer kolhydrater används som bränsle vid nästa pass, på bekostnad av fettförbränningen. Glykogendepåerna tar slut snabbare, vilket dramatiskt försämrar uthålligheten, samtidigt som mängden mjölksyra musklerna bildar blir större. Därför har många elitidrottare gått över till mat med lågt GI även efter tränings-passet.

Myt 9 GI har ersatts av nya metoder
Fel. Stenålderskost, GB (glykemisk belastning), LCHF (low carb high fat) och IFD (inflammationsfri diet) har de sen-aste åren lanserats som ersättare till GI. De är alla intressanta och faktum är att mat med lågt GI ingår i både stenålderskosten och IFD, då all mat människan åt tidigare hade lågt GI och kunde minska inflammationerna i kroppen. GB bygger helt på GI, men tar större hänsyn till hur stor portionen är. Metoderna kompletterar varandra väl. Men LCHF har ingenting med GI att göra eftersom LCHF utesluter kolhydrater och det är bara på dem man kan räkna GI.

Fredrik Paulún

Min Kommentar: Detta var efterlängtad information! Ta del

av denna alla GI- anhängare, så slipper jag att rätta er stup

i kvarten *blink blink*....


Iso-experternas tre bästa råd

Här ger tre experter sina bästa tips för hur du ska gå ner i vikt med hjälp av iso-metoden.
Så funkar dieten
* En genomsnittlig svensk får 50 procent av sitt dagliga energiintag - kalorier - från kolhydrater, 35 procent från fett och 15 procent från protein. * Isodieten innebär att man ska få lika mycket energi från vardera näringsämne, en tredjedel: kolhydrater, fett och protein. * För de flesta innebär det alltså att man ökar det dagliga intaget av protein, minskar mängden kolhydrater och håller mängden fett på ungefär samma nivå. * Iso-dieten innebär ett intag av 1600 kilokalorier om dagen. De flesta av oss äter 2800 kilokalorier eller mer om dagen. De flesta går ned ett kilo i veckan med metoden.

Fredrik Paulún, näringsfysiolog:

1: Slarva inte med metoden. Följer du den kommer du känna dig mätt och belåten.
2: Om du känner dig hungrig på kvällen - använd en livlina, till exempel genom äta ett ägg.
3: Motionera gärna. Det orkar du med iso-dieten.

Kristina Andersson, näringsfysiolog:
1: Ät mycket tidigt på dagen, annars straffar det sig med kraftig hunger på kvällen.
2: När du går på restaurang, välj den maträtt som ger rätt fördelning. 150-200 gram protein, en deciliter kolhydrater, mycket grönsaker och olja. Säg till personalen att duönskar den fördelningen. Det brukar inte vara några problem.
3: Om du äter mer än vad du ska på kvällen. Granska hur dagen varit, om du gjort något avvikande, till exempel skippat mellanmålet. Den som är fysiskt aktiv kan behöva störreportioner.

Martin Brunnberg, nutritionist
1: Väg din mat. Överviktiga har förlorat känslan för vad som är en normal portion.
2: Ta en kopp te före maten så blir du mätt på mindre.
3: Hoppa inte över någon måltid.

Min kommentar: Här får du flera tips av tre olika
kostkunniga. För min egna del så fungerar detta bäst på
personer i farten! Då menar jag dom som kan motionera
och träna minst 3 ggr i veckan och därtill även ett och annat
konditionpass.

LCHF viktminskning

Jonas gick ner 92 kilo med fettdiet
Nu orkar jägaren älga på i skogen igen
Jägaren Jonas Tagg, 35, gick på älgköttsdiet.
Från 162 kilo har han nu rasat till 74.
– Det gick för tungt att jaga till slut, säger han.
Kommentar: Detta fick du veta, om du läste Aftonbladets
artikel..Verkligen jävligt att lägga resten på
ert s k plus.

Från Kostdoktorn kommer mer information:

Det är bara hälften kvar av Jonas Tagg, 35, från Älgered strax utanför Bergsjö.
September 2007 visade vågen 162 kilo, och Jonas Tagg skulle påbörja ännu en älgjaktsäsong. Men det började ta emot att springa runt i Hälsingeskogarna. – Jag orkade inte jaga alls till slut, säger han.
Efter att ha kollat runt på nätet hittade han LCHF-metoden – som bygger på att äta mer fett och protein och minska mängden kolhydrater…
Jägaren, som är 189 centimeter lång, rasade i vikt. Bara första månaden gick han ner tolv kilo.. Ett år senare stannade vågen under 70 kilo. Och i dag står visaren stadigt på 74.
…Motionen får han från flera promenader om dagen med sina tre hundar – och än i dag käkar han både harkött och älgkött från hösten.
Min Kommentar: Det var en saga som blev sann!
I dagens samhälle behövs visst personer som sticker
fram näsan lite längre än alla andra! LCHF-kosten
kommer att hjälpa de flesta med övervikt och fetma!!!

21 mars 2009

Falukorv räddar oss i lågkonjunkturen

Falukorv, snabbnudlar och blodpudding ligger på allt fler svenskars tallrikar. Vi äter oss genom lågkon­junkturen med hjälp av klassisk ”fattigmansmat”.Metro har samlat in uppgifter från matgrossister och producenter och resultatet tyder definitivt på att vi i finansorons skugga tar en extra titt på prislappen.Enligt Scan har falukorvsförsäljningen under den senaste ­fem­månaders­peri­oden – den tid finans­krisen varit en realitet – ökat med 22 procent mot samma period ett år tidigare.Bacon, som går att köpa för en tia paketet, har ökat med hela 50 procent.– Det är något som många tycker är prisvärt, men i det fallet handlar det nog också om en mattrend – fler använder bacon som smaksättare i olika rätter, säger Scans informationsdirektör Margareta Thorgren.

Företagets försäljning av oxfilé har sjunkit med 7 procent.Kronfågel uppger att försäljningen av frysta kycklingdetaljer, med bland annat lågprisvaran kycklingklubbor, hittills i år har ökat med 17 procent.Enlig Axfood, som distribuerar varor till Willy’s, Hemköp och Prisxtra, har pasta (+12 procent) och snabbnudlar (+14 procent) ökat rejält det senaste ­halv­­året. Antalet sålda blodpuddingsförpackningar har ökat med drygt 20 procent.– Det är svårt att inte koppla det till lågkonjunkturen, säger Ingmar Kroon, presschef på Axfood.

... men till helgen blir det lyx
Trots krisen vill vi inte dra in på lyxmaten till helgen. Priset blir att vi nöjer oss med lågprismat i veckorna.– Det intressanta är att premiumprodukter, den lite finare maten, går bra. Så än så länge är inte krisen så omfattande att man sparar in på mat totalt sett, säger Jonas Arnberg på Handelns utredningsinstitut, HUI.Han tror att lågprisproduk­t­erna kommer att gå ännu starkare om krisen djupnar ytterligare.

Min Kommentar: Krisen kan ge vem som helst hål i plånboken!
Det finns billigare alternativ till det mesta! Titta lite extra i diskarna
så kan du göra ett fynd som både är hälsosamt och billigt!

Kombination för fullvärdigt protein?Vegetariska kombinationer som ger
fullvärdigt protein:
Majs och bönor
ris och bönor
ris och linser
ris och ärtor
jordnötter och vete18-årsgräns för Red bull i butik
Eleverna blir ”tvärhöga”

Skolungdomar blir ”speedade” av energidrycker. Nu inför flera handlare 18-årsgräns. Nu är det inte bara köp av folköl som kräver id-koll i Sandviken. I måndags införde Ica Supermarket i Björksätra 18-årsgräns för energi­drycker.
Beslutet beror på en ”tyst vädjan från lärare och föräldrar”, säger Fredrik Hedberg, köpman på Ica Maxi i Björksätra:
– Eleverna struntar i lunchen. De köper en chokladkaka och två energidrycker och sedan är de tvärhöga.Problemet med rastlösa skolungdomar har eskalerat det senaste halvåret, enligt Hedberg. Och nu följer flera butiker i Ica Supermarkets fotspår. Coop och Ica Maxi i Sandviken inför också åldersgräns.– Vi vill inte vara de som säljer drycken om alla andra slutar, säger Claes Göran Rydberg, köpman på Ica Maxi.Jesper Antell, pressansvarig på Red Bull Sverige, tycker att beslutet är konstigt.
– Det är en ganska märklig situation när butiksinnehavare godtyckligt förbjuder drycker som inte är olagliga. Vad är nästa steg? Det finns ju socker och koffein i läsk och godis, säger han.
Min Kommentar: Artikeln är tagen från Metro! "Bättre med läsk
och annan dryck som gör oss pigga, än skolans äckliga mat" så brukar
vi får höra våra barn säga eller hur? Vi som håller på med kostråd vill
gärna tala om att INTE utsätta dig för , för högt sockerintag!
Frågan om denna dryck ger tryck i träningen, är en individuell fråga!
Frågan om kroppens reaktion på sockerintaget, är också individuellt!
Tränar du dock fler gånger i veckan är vanligt svart kaffe ett
mycket billigare alternativ, som ger samma effekt!


Publicerad: 2009-03-20 via viktklubben.se


Går du förbi frysdisken och tänker: Färska grönsaker annars kan det vara! Då är det dags att tänka om. En ny dansk studie visar att djupfrysta grönsaker är minst lika nyttiga som färska.
Enligt den danska undersökningen innehåller frysta grönsaker generellt sett mer vitaminer än färska eftersom de inte fraktas och lagras på samma sätt. När man mätte gröna bönor innehöll de exempelvis dubbelt så mycket c-vitaminer som de färska.
– Frysta och färska är absolut likvärdiga, säger Viktklubb.se:s Josefine Jonasson.

Hon tycker det är perfekt att ha frysta grönsaker hemma, inte minst om man tänker på sin vikt.
– Man måste alltid ha en plan B så man får i sig nyttig mat.
– Det enda man ska tänka på är att inte koka sönder de frysta grönsakerna så att vitaminerna följer med vattnet ut. Och att komma ihåg att även frysta grönsaker tappar i kvalitet om de får ligga för länge i frysen.

Min Kommentar: Jag har alltid frysta grönsaker hemma!
De tar ca 10 minuter att göra vid.
Jag vet inte hur tydlig jag varit innan, men
frysta grönsaker kan ge dig
ett annat tänkande när det gäller tillgången och
är som sagt lika bra som färska!

20 mars 2009

Introduktion till ketogena dieter
av
Matti Kolu

Vad är en ketogen diet?

En ketogen diet är en diet som innehåller mindre än 100 gram kolhydrater per dag. När man kraftigt begränsar sitt kolhydratintag tvingas kroppen öka utnyttjandet av andra energikällor (fett och protein).
En genomsnittlig människa har stora mängder energi lagrat i form av kroppsfett. Då kroppsfett bryts ner bildas fria fettsyror som transporteras till olika vävnader via blodet.
De flesta vävnader i kroppen kan använda fria fettsyror som bränsle. Det finns några undantag, varav hjärnan är ett. Under normala förhållanden använder hjärnan glukos (kolhydrater) som bränsle.

Vad är ketoner?
Om kroppen inte får i sig kolhydrater kommer den att använda glykogenet som finns lagrat i levern för att hålla blodsockret stabilt. När mängden leverglykogen minskar kommer blodsockret att sjunka och mängden insulin i blodet att minska.
Sjunkande insulinnivåer innebär att frisättningen av fria fettsyror från fettcellerna ökar. De fria fettsyror som inte förbränns av kroppens vävnader hamnar i levern.
I levern förbränns de fria fettsyrorna och via en process som heter ketogenesis kommer så kallade ketonkroppar (ketoner) att bildas. Hur mycket ketoner som produceras beror på mängden leverglykogen som finns kvar. Ketonproduktionen ökar i takt med att leverglykogenet minskar.
Till skillnad från fria fettsyror kan ketoner användas av hjärnan istället för glukos. Hjärnan kan använda ketoner som bränsle.

Ketosis
Ökad ketogenesis innebär att koncentrationen av ketoner i blodet ökar. När mängden ketoner uppgår till 0.2 mmol per deciliter blod har man inträtt ett tillstånd som kallas för ketosis. Under en ketogen diet uppgår mängden ketonkroppar i blodet till 5-6 mmol / dl blod.
Ketosis är ett tecken på att kroppen har övergått från att använda i huvudsak kolhydrater som energi till att använda fett som primär energikälla.

Ketoacidosis
Hos Typ 1-diabetiker och alkoholister kan koncentrationen av ketonkroppar i blodet bli farligt hög. Detta tillstånd, då mängden ketoner uppgår till 7-8 mmol per deciliter blod, kallas för ketoacidosis.
Ketoacidosis kan inte inträffa hos friska individer.

Hur mycket kolhydrater?
Rent teoretiskt räcker det med att hålla sig under hundra gram kolhydrater per dag för att hamna i ketosis. Denna form av ketosis är dock så mild att den bara märks om noggranna prover.
För att hamna i den form av ketosis som man i allmänhet talar om i dietsammanhang måste man hålla sig kring 20-30 gram kolhydrater per dag.

Hur vet man att man befinner sig i ketosis?
På apoteket går det att köpa teststickor för ketoner. "Ketostixen" används för att påvisa ketoner i urinen.

Varför en ketogen diet?
Varför följer folk ketogena dieter? Vilka fördelar finns det med att äta lite kolhydrater?
Kolhydrater står för en stor del av ditt dagliga energiintag. En kraftig sänkning av kolhydratintaget innebär att du får i dig mindre energi.
Även om du börjar äta mer fett och protein, kommer du att ha svårt för att komma upp till ditt tidigare energiintag -- fett och protein mättar nämligen bättre än kolhydrater. Ketosis i sig tycks även ha en hungersdämpande effekt hos en del personer.
Den största fördelen med ketogena dieter är alltså att de ofta får en att äta mindre; dels på grund av fettet och proteinet som mättar så bra, dels på grund av ketosis som verkar dämpa hungerskänslorna hos många personer.

Utöver den hungersdämpande effekten finns det även en annan fördel med ketogena dieter; den begränsade tillgången på livsmedel. De flesta livsmedel innehåller kolhydrater och när du inte längre kan äta av dem blir det plötsligt svårare att hitta snacks att småäta på.

Är lågkolhydratsdieter effektivare än andra dieter?
En del personer som förespråkar användningen av ketogena / lågkolhydratsdieter påstår att man skulle kunna äta mer mat när man följer dessa dieter. Det är inte korrekt.
Vid ett givet kaloriintag är en ketogen diet varken bättre eller sämre än en vanlig diet. De dämpade hungerskänslorna kan dock få det att verka som att man kan äta "hur mycket som helst" och ändå gå ner i vikt.
I en del studier har man sett att personer som
följer ketogena dieter tappar mer vikt
än personer som följer högkolhydratsdieter.
När man tittar närmare på studieresultaten,
visar det sig att denna skillnad i resultat beror på vattenvikt.
Varje gram glykogen som du har lagrad i kroppen binder till sig ett par gram vatten.
Vid en ketogen diet tömmer du din kropp på glykogen och därmed försvinner också det av glykogenet bundna vattnet.

Det är normalt att tappa flera kilo vikt i början av en ketogen / lågkolhydratsdiet. Denna viktminskning beror alltså på att det är vattenvikt som försvinner.
När man jämför olika dieter och tar hänsyn till att lågkolhydratsdieter leder till stor förlust av vattenvikt ser man inte längre någon skillnad mellan olika dieters effektivitet.

Hälsan
Är det inte ohälsosamt att äta stora mängder bacon, grädde och att inte äta frukt och grönsaker? Jo, det är det. Men precis som du kan välja mellan nyttiga och onyttiga livsmedel då du följer en "vanlig" diet så kan du också välja mellan olika livsmedel då du följer en ketogen diet. Genom att göra vettiga matval kan även en ketogen diet utföras på ett hälsosamt sätt.
Det är ingenting som säger att du måste äta mättat fett. Försök att få i dig så mycket som möjligt av proteinet från fettsnåla livsmedel. Lägg sedan till nyttigt fett själv.
Tvärtemot vad många tror, finns det faktiskt utrymme för ganska stora mängder grönsaker även i en ketogen diet. Grönsaker består i huvudsak av vatten och många av dem är väldigt fattiga på kolhydrater. Isbergssallat, gurka, spenat, alfagroddar, stjälkselleri, zucchini (squasch) är några exempel på grönsaker som inte innehåller alls många kolhhydrates.
Ketogena dieter: tre varianter
Det finns tre typer av ketogena dieter.
Standard Ketogenic Diet (SKD) - Den vanligaste varianten. Under en SKD äter man håller kolhydratintaget lågt hela tiden.
Targeted Ketogenic Diet (TKD) - När man följer en TKD äter extra kolhydrater i samband med träningen. Syftet är att fylla på glykogenet som förbrukas under träningen.
Cyclical Ketogenic Diet (CKD) - Cykliska Ketogena Dieter är vanliga bland kroppsbyggare. Under en CKD har du en eller två ätardagar per vecka då du proppar i dig kolhydrater för att fylla på glykogenlagren.

Min Kommentar: Här finns olika Ketogenic dieter som är hur bra
som helst.

VARNING FRÅN KRONFÅGEL!!!!

Glas i djupfryst kycklingfilé


Lantmännen Kronfågel har beslutat att återkalla ett parti djupfryst kycklingfilé sedan en kund slagit larm om att det fanns en glasbit i den frysta filén.
– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade eftersom det inte ska vara möjligt att glas hamnar i produkten. Det är förbud mot att ha glas i våra produktionslokaler. Vi har ännu inte lyckats utreda hur det här har kunnat inträffa, säger Jan Henriksen, vd för Lantmännen Kronfågel.
Det är "Kycklingfilé av bröst mörad djupfryst" under varumärket Kronfågel med bäst före-datum 16 november 2009 som nu dras in. Produkten är spridd i butiker runt om i landet.
Enligt Lantmännen Kronfågel har man bara fått in en rapport om glas i produkten.
– Vi har råkat ut för två liknande fall under de senaste fem åren, men vi tar allvarligt på händelsen. Ingen person har kommit till skada, säger Jan Henriksen.
De som köpt varan med bäst före datum 2009–11–16 kan lämna tillbaka varan i den butik där den köpts.

FETMAEXPERT??

Stephan Rössner, professor och fetmaexpert, och Liselott Schäfer Elinder, seniorforskare vid institutionen för folkhälsovetenskap vid KI.

Överviktiga hamnar mellan stolarna

Publicerad: 18 mars 2009, 18.29. Senast ändrad: 18 mars 2009, 18.38 i SVD

Redan överviktiga och feta personer i Stockholms län hamnar mellan stolarna när hälsoarbetet fokuserar på förebyggande insatser. Trots satsningarna blir de som lider av fetma allt fler och nu tvingas landstinget revidera sina hälsomål.

Stockholms landstings handlingsprogram mot fetma beskrivs som det mest ambitiösa i världen och sjösatte 2003 målet att fram till 2013 halvera fetman i länet.

Men efter fem år har man inte ens nått delmålet – att bromsa utvecklingen - tvärtom blir antalet överviktiga och feta personer stadigt fler, visar landstingets senaste folkhälsorapport.
Som SvD skrev på onsdagen är det nu än en gång bevisat att övervikt är på liv och död. En studie på över 900 000 vuxna slår fast att ett BMI på 30 förkortar livet med 2-4 år, ett BMI över 40 med 8–10 år.

Professorn och fetmaexperten Stephan Rössner är orolig över utvecklingen.
Han uppskattar att det rör sig om närmare 100 000 tals personer – bara i Stockholm - som lider av så kraftig fetma att deras liv kommer att förkortas avsevärt.
Problemet, som han ser det, är att det saknas ställen där de farligt överviktiga kan få hjälp.
Bara ett fåtal kliniker i dag är rustade att ta hand om de omfattande och ofta mycket komplicerade orsakssambanden mellan beteende, gener, hormoner och kardiologi som orsakar fetman.
– Riktiga kliniker finns nästan inga kvar. Om du är fet och inte har vanliga metabola risker som höjt blodtryck och diabetes, vilket inte alla har, då hamnar du mellan stolarna. För dem finns ingen beredskap, säger Stephan Rössner.
Efter att ha konstaterat att fetmautvecklingen bland invånarna i Stockholms län fortsätter att gå åt fel håll revideras nu handlingsprogrammet.

Det kommer även i fortsättningen att fokusera på förebyggande arbete, där fetma hos barn prioriteras högst och där näringslära till föräldrar är en av de dominerande byggstenarna.
– Det är den enda vettiga lösningen. Men visst behövs mer insatser för de som redan har blivit överviktiga och har fetma, det är en flaskhals i sjukvården i dag, säger Liselott Schäfer Elinder, seniorforskare vid institutionen för folkhälsovetenskap vid KI.

Min Kommentar: En fetmaexpert som fortfarande tror på tallriksmodellen med för många kolhydrater till personer med diabetes och fetma? Nej, vet du vad? Nu
får det väl vara nog eller? Hur länge ska dessa två få hålla på att tillåta
tallriksmodellen som inte fungerar? LCHF-kosten är bättre alternativ, iallafall
för diabetiker. Då menar jag att personer med fetma på äta enligt LCHF
så länge BMI ligger över! BMI förresten säger fortfarande inget om
fettet på magen, så se upp att tro på ert BMI för mycket!

Gillar ni inte fetterna i LCHF-kosten finns chansen att pröva på
rätter som ca 150 gram kyckling ihop med en mängd grönsaker!
Det går bra att äta nästan alla grönsaker utom majs som innehåller
mycket kolhydrater! Minimajs är då ett bra alternativ!

19 mars 2009

Nu ska även Saudiarabien få fler fall av fetma

Max går på export - Saudiarabien första landet
Svenska hamburgerkedjan Max satsar utomlands.

Första landet ut blir – Saudiarabien.

– Vi får göra lokala anpassningar och ta bort baconet, säger Richard Bergfors, vd.
1968 öppnade Max i Gällivare – fem år innan Mc Donald's kom till Sverige. I dag, drygt 40 år senare, finns 68 restauranger från Haparanda i norr till Ystad i söder.
30 restauranger i Saudiarabien
Nu blickar företaget utomlands. Med hjälp av en saudisk franchisetagare investerar hamburgerkedjan 300–400 miljoner kronor för att under tio år etablera sig i Saudiarabien.

Målet är att öppna 30 restauranger.
Den första slår upp dörrarna om ett år.
– Det är lite av en slump att det blev Saudiuarabien. För tre år sedan började vi undersöka marknaden utanför Sverige, först och främst i grannländerna. Då fick vi mycket förfrågningar fråm Mellanöstern, säger Richard Bergfors.

Lokal meny
På menyn i Saudiarabien kommer lokala varianter av stå.
– Vi får ta hänsyn till de religiösa aspekterna på maten. Och vi kommer säkert att ta fram lokala kryddningar.
Hamburgerkulturen i landet är stor, enligt Richard Bergfors. Precis som i USA finns många snabbmatsrestauranger.

Min Kommentar: Nu blir jag säkert ovän med en hel del kostrådgivare
och andra i branchen, när det gäller kost och träning men det må så vara!
Att äta en, två hamburgare då och då ser jag inget fel i alls! Men däremot
fler besök i månaden på de olika snabbmatställena här i landet kan få
konsekvenser och utvecklas till fetma och andra sjukdomsbilder!
Vissa anser nötkött vara bra för styrka och uppbyggnad, medan andra
spolar köttet helt! För att göra din burgare lite bättre, så gör den
själv från grunden!

TILL ALLA FÖRÄLDRAR - MIN UPPMANING!!!


(bild och text kommer från
olika mediasidor)


14-åring dog – på planen
Föll ihop efter vanlig närkamp – lagkamraterna svårt chockade
Det hade gått 35 minuter av fotbollsmatchen.
Pojklagsspelaren gick in i en närkamp och tog emot bollen på bröstet.
Då segnade han ihop och dog.
I morgon skulle han ha firat sin 15-årsdag.
14-åringen från Köping var en av de bästa fotbollsspelarna i sin ålder i Västmanland. Han var uttagen i länets träningstrupp, som i går skulle spela bortamatch mot Örebros länslag. Vid 13-tiden klev pojken på bussen vid McDonalds i Köping.
Fyra timmar senare skulle han äntra konstgräset på Karlslund arena i centrala Örebro och göra sin sista fotbollsmatch någonsin.
– Efter 35 minuter så gick han in i en helt vanlig duell. Han föll ihop och vi gjorde de upplivningsförsök som man ska göra, säger Benny Harlin, distriktförbundskapten vid Västmanland Fotbollförbund.
Försökte återuppliva
Den 14-årige backens hjärta slutade att slå, enligt uppgift till Aftonbladet.
Ledare och åskådare inledde återupplivningsförsök. Efter cirka tio minuter anlände ambulans. De tog över och körde pojken till Universitetssjukhuset i Örebro.
Vet inte dödsorsak
Men pojkens liv gick inte att rädda. Senare under kvällen kom pojkens föräldrar till sjukhuset.
Dödsorsaken var i går kväll inte fastställd. Men enligt Birger Jonsson, ordförande i Västmanlands Fotbollförbund, var det ingen kollision eller närkampsduell som orsakade backens hjärtstopp.
Ingen sjukdom
– Det är ingen tackling eller smäll som ligger bakom hans död.
Pojken led inte av någon sjukdom som förklarar det inträffade. Flera spelare och ledare chockades svårt efter det plötsliga dödsfallet. Tillsammans med anhöriga fick de i går kväll professionell hjälp.
I kväll kommer laget träffas i Västerås för att bearbeta tragedin.
– Vi kommer ha en stillsam träff på kansliet, säger Birger Jonsson.


Min Kommentar:
Jag är bestört när dödsfall bland unga idrottare inträffar!
Det är med sorg jag ger familj och lagkamrater mitt stöd.
Jag vill på detta viss även framföra min åsikt om
ungas död inom idrotten. Min uppmaning till alla
föräldrar är, att gå och få ert barn undersökt
så ni/vi kan vara säkra på att inget hjärtproblem finns!


Enligt nya uppgifter så dog denna killen av ett hjärtfel!
Hedra honom! Hans namn är Jesper Öhman

18 mars 2009

Bevisat: Fetma lika farligt som rökning


Övervikt minskar livslängden med flera år
En ny, stor vetenskaplig studie bevisar det som forskare har spekulerat om länge – att fetma är rent utav livsfarligt. Övervikt kan förkorta ditt liv med flera år.
Kraftig övervikt förkortar livet med åtta till tio år. Det visar en ny, stor vetenskaplig studie utförd av en forskargrupp vid universitetet i Oxford, Storbritannien.
I studien deltog nästan 900 000 medelålders amerikaner och européer. De genomgick en stor mängd undersökningar som påbörjades redan under 70-talet. Resultatet av studien visar att fetma ökar risken att dö i dörtid i ett stort antal sjukdomar; diabetes, hjärtsjukdomar, problem med njurar och lever, cancer och lungsjukdomar.

Att stanna på lätt övervikt
Den bästa vikten enligt studien är ett BMI (Body Mass Index) mellan 22,5 och 25. Det motsvarar cirka 70 kilo för en människa som är 170 cm lång. Det medför lägst dödlighet. All viktuppgång över denna nivå förkortar däremot livet.
Måttlig fetma definieras med ett BMI på mellan 30 och 35. Det förkortar livet med två till fyra år. Svår fetma, ett BMI över 40, förkortar livet med åtta till tio år, vilket är samma siffror som gäller för rökning.

Det kan vara svårt att tappa kilon, utan att tids nog gå upp i vikt igen. Därför visar studien att det kan vara vettigt för en medelålders man eller kvinna att i stället för att banta, försöka stanna på en lätt övervikt.
– Som vuxen kan det vara lättare att undvika viktuppgång än att gå ned i vikt när överflödskilona väl sitter där, säger Gary Whitlock, en av de forskarna, till TT.
Enligt rapporten kan en person i tidig medelålder, som undviker att gå upp från BMI 28 till BMI 32, få ytterligare två år att leva.
Studien kommer att publiceras i ett kommande nummer av medicintidskriften The Lancet.

(Källa: TT)

Min Kommentar: Ge din kropp en vettig Kost och vardagsmotion!
Fisk, kyckling, ägg, bönor, linser är ett par bra produkter!

"Kom igen nu, tjejer!"Metrobloggen.se
Se Agnes galdiator-workout

Okej tjejer. Jag vet inte hur det är med er, men jag har alltid gillat att röra på mej. När jag bodde hemma i Vänersborg gick jag alltid till Friskis och Svettis.
Jag älskar fortfarande att träna. Fast på senaste tiden har jag mest tränat på scenen. Men nu ska jag börja träna på riktigt igen. I tävlingen Men vs Women.
När jag blev tillfrågad om att vara med, så blev jag superglad.
Jag älskar ju att röra på mej och jag vill att alla andra ska gilla det också. Men sedan kom jag att tänka på en annan grej…
Det är ju verkligen killarna mot tjejerna. Som när man gick i skolan och skulle köra brännboll. Så fort man skulle delas in i lag så skrek alla: ”killarna mot tjejerna!”.
Men den här gången är det inte 8-åriga småkillar jag springer mot. Den här gången är det Ara.
Visst, Ara är stor och stark. Men det skrämmer inte mej. För det vi tjejer inte har i muskler, har vi i viljan. Eller hur?
Så kom igen nu tjejer, häng på och börja springa. Sen är segern vår!

17 mars 2009

DANSK PROFESSOR LANSERAR KOST!!Sill och hjortron ska slanka till britterna


Dansk professor lanserar "the Nordic Diet" i Storbritannien
Skandinavisk kost är på tapeten som ett mer hälsosamt alternativ till medelhavskosten. Ren, sill och vilda bär ska locka britterna till att ge upp pesto och pasta och förhoppningsvis gå ner några kilon i bara farten.
Glöm olivoljan och soltorkade tomater och skicka över sillen och köttbullarna. Skandinavisk kost är på gång att bli den nya trenddieten, om man ska tro den danske professorn Arne Astrup, vid University of Copenhagen.
Professorn, som är expert på övervikt, är nu i starten av ett stort projekt i Storbritannien värt 12,2 miljoner pund. Han ska utveckla och lansera den nya nordiska dieten; ”nordic diet”, med smaker av Nordeuropa och med mat som växer och produceras i ett kallare klimat.
– Planen är att utveckla en motsvarighet till medelhavskosten som ska vara överlägsen i fråga om hälsa, säger Astrup till Daily Mail.

Ajöss till olivolja och pasta
Medelhavsdieten har varit mycket populär de senaste 20 åren. Dess kombination av frukt, grönsaker, olivolja, nötter och flingor – och låga innehåll av rött kött och mjölkprodukter – har bevisats tackla både hjärtsjukdomar, diabetes och övervikt. Men nu är det alltså dags att tänka om.
Den danske forskaren poängterar att norra Europas grönsaker, som brysselkål och vitkål, innehåller en högre dos antioxidanter än de flesta grönsaker.
Norska studier visar att Nordens inhemska frukter, som blåbär, lingon och hjortron, innehåller nyttiga omega-3-fetter. De är också fullproppade med antioxidanter, som kan förhindra hjärtsjukdomar och cancer.
– Mycket pekar nu på att fettet i kött inte är så onyttigt som vi först trodde. Proteininnehållet i smala mjölkprodukter, nyttig fisk och mager biff är väldigt bra om du vill äta dig mätt på färre kalorier. För att stanna på en hälsosam vikt, bör inte dessa delar uteslutas ur kosten, säger Arne Astrup.


En hållbar diet
Lax, forell, torsk och sill är väl använda inom den traditionella nordiska kosten, likaså magert kött från älg och ren, enligt professorn. Han tillägger att antalet överviktiga i Skandinavien är runt 60 procent av de som är drabbade av övervikt i Storbritannien.
– Vi vill skapa något som kan ställas mot trendsättare som McDonald's. Något hälsosamt som människor kan hålla sig till, säger han.
Förra året visade Arne Astrup att Atkins och liknande dieter är mycket lämpliga för en viktnedgång. Med en högproteindiet är det också lättare att stanna på den nya lätta vikten. Enligt Astrup står den populära GI-dieten i stark kontrast till detta, då den faktiskt inte hindrar kilon från att krypa uppåt igen.


Protein bäst för viktnedgång
I Arne Astrup studie, deltog 250 manliga och kvinnliga bantare. Deltagarna följde en av fyra dieter under sex månader, för att hitta den bästa strategin för viktnedgång. Dieterna innehöll antingen höga doser eller låga doser protein, högt eller lågt GI.
Vid slutet av studien visade det sig att de som följde dieten med mycket protein hade klarat sig bäst. De hade knappt gått upp i vikt alls, oavsett hur högt eller lågt GI måltiderna hade.
Men, deltagarna som höll en lågproteindiet gick upp i vikt – även när de åt mat med lågt GI.
Arne Astrup drog slutsatsen att protein, och inte kolhydrater, är nyckeln till ett smalare liv. Fram med sillen!


Min Kommentar: 250 deltagare under 6 månader!!
Vi vet redan att ett ökat proteinintag ger possitiv
effekt på viktnedgången!
Denna studie kostade 12,2 miljoner pund!
Detta kunde jag ha berättat för honom, om han gett mig
ett parti makrill som räckt ett år!

Nog för den är något intressant, men vi vet även sedan
innan att ett mindre intag av kalorier ger
också viktnedgång oavsett lågt/högt GI-värde!


Han lyfte 350 kilo tung skoter i tävling
Det skånska muskelpaketet Kalle Lane, 35, lyckades hålla en 350 kilo tung skoter med två vuxna män på i luften i två minuter. Ändå snubblade han på mållinjen och kom tvåa i "Mr Gällivare Stark 2009". - Det kändes lite surt. Jag vann en kaffemaskin värd 10 000 kronor och jag dricker inte ens kaffe, säger han till KVP.se.


I helgen avgjordes "Mr Gällivare Stark 2009” på Dundret i Gällivare. För tionde gången ställde Malmöbon Kalle Lane upp i hopp om att ta hem den åtråvärda titeln. Att lyfta en 350 kilo tung skoter - med två vuxna män på klarade han galant. I drygt två minuter lyckades han hålla skotern med de två passagerarna i luften.Kraftprovet tog dock ut sin rätt i pausen.– Jag spydde lite, säger Kalle Lane.När det sedan var dags att lyfta ett oljefat med vatten upp på en plattform och ner igen visade Kalle Lane än en gång prov på sin styrka. Även den grenen tog han hem segern i.Det räckte dock inte för en totalseger.I och med att Jörgen Ljungberg från Kälarne segrade i bänkpress med en 150 kilo tung stålstock och den avgörande grenen, kronlyft, var det han som tog hem titeln "Mr Gällivare Stark 2009".


"Kändes lite surt"
Än en gång snubblade Kalle Lane på mållinjen.– Det kändes lite surt. Jag vann en kaffemaskin värd 10 000 kronor och jag dricker inte ens kaffe. Jag får väl lägga ut den på Blocket. Du vill inte köpa den?Trots helgens kraftansträngning var Kalle Lane tillbaka på jobbet som betongarbetare redan på måndagen. Lät dina jobbarkompisar dig ta det lite lugnare i dag i alla fall?– Nej, jag får jobba på som vanligt och så mobbar de mig för att jag inte vann.
Min Kommentar: Kalle Lane ligger högt upp på min lista
över bra killar med muskler!!!

Världens bästa mat????

Nya listan till ett längre liv
Här är den – topplistan över maten som ger dig ett längre och friskare liv!


Det är den ledande näringsforskaren Gary Williamson, professor i funktionell mat vid Leeds university, som listat maten som ”är essentiell
för din livslängd”.


De 20 utvalda livsmedlen är fullproppade med polyfenoler, antioxidanter som saktar ner åldrandet och skyddar mot genetiska risksjukdomar som cancer och hjärtbesvär. Och till vår stora glädje har kaffe och mörk choklad lyckats ta sig in på listan över livsnödvändiga nyttigheter!
1. Äpplen
2. Björnbär
3. Svart te
4. Blåbär
5. Broccoli
6. Fullkornsflingor
7. Körsbär
8. Körsbärstomater
9. Kaffe
10. Tranbär
11. Mörk choklad
12. Grönt te
13. Apelsiner
14. Persikor
15. Plommon
16. Hallon
17. Röda vindruvor
18. Rödlök
19. Spenat
20. Jordgubbar

Min Kommentar: Ja, vad kan man säga till denna lista?
Frukt, bär, mörk choklad är ju hur bra som helst i lagom mängd!
Alla dieter tillåter inte så mycket av dessa olika läckerheterna!
Välj med omsorg!!

ALLT FLER FETA HAR RESPIRATOR HEMMA


Antalet svenskar som nattetid behöver konstgjord andning med respirator har ökat kraftigt under senare år. Hälften av patienterna som får en sådan andningsmakin är så feta att de inte kan andas när de sover.Fakta: En hemrespirator förbättrar patienten andning genom att rytmiskt tillföra rumsluft, oftast via en mask som placeras över näsan eller över både näsan och munnen.Vid så kallat sömnapnésyndrom med upprepade andningsuppehåll under sömnen används ofta en annan typ av andningshjälpmedel, en så kallad cpap-apparat. Den hjälper till att hålla luftvägarna öppna genom att fortlöpande tillföra luft, också via en ansiktsmask.Kraftigt nedsatt förmåga att andas till följd av fetma kallas ibland för pickwicksyndromet, efter en sömnig fet betjänt i Charles Dickens roman Pickwickklubben.


Det visar siffror från det nationella andningssviktregistret Swederox, som på torsdagen redovisades vid en nationell sömnkongress i Uppsala.- Att allt fler patienter nattetid måste få respiratorbehandling i hemmet är nog en av de allra allvarligaste följderna av den pågående fetmaepidemin, säger docent Eva Lindberg vid Akademiska sjukhusets lung- och allergiklinik.Sedan mitten av 1990-talet har antalet patienter som har en hemrespirator för att klara andningen under sömnen nästan trefaldigats. I dag har cirka 1800 svenskar en hemrespirator.Vissa muskelsjukdomar, skelettskador, lungskador orsakade av tuberkulos eller andningssvårigheter efter en tidigare polioinfektion är några traditionella orsaker till att patienter kan behöva respiratorbehandling i hemmet.- För tiotalet år sedan var andningssvikt till följd av fetma en ovanlig orsak till behandling med hemrespirator. I dag däremot har hälften av de mer än 300 nya patienter som årligen sätts in på respiratorbehandling i hemmet andningssvikt till följd av extrem fetma, säger Eva Lindberg.


Även vid hennes egen klinik har man noterat en påtaglig ökning av patienter som förses med respirator i hemmet på grund av att deras kroppsfett pressar samman lungorna så mycket när de ligger ner att de inte klarar att andas in tillräckligt med syre och ut tillräckligt med koldioxid.- Det gäller både patienterna som kommer från vårt eget län och patienter som remitteras till oss från andra landsting för utprovning av respirator, säger Eva Lindberg.Att övervikt och fetma ökar risken för att drabbas av många och långa ofrivilliga andningsuppehåll under sömnen är känt sedan tidigare.


Omkring tre procent av vuxna svenskar har detta så kallade sömnapnésyndrom.


- När mycket feta personer söker hjälp för att de är trötta under dagen är det viktigt att ha i åtanke att detta kan ha även andra orsaker än att deras nattsömn störs av sömnapné. De behandlingar som ges vid sömnapné är till liten hjälp om orsaken till tröttheten är att fetman hindrar lungorna att arbeta normalt, säger Eva Lindberg.


Men är respiratorbehandling i hemmet verkligen bästa sättet att behandla patienter med andningssvikt till följd av extrem fetma? Är det inte bättre att satsa på att få dem att gå ner i vikt, till exempel genom en fetmaoperation?- Det behöver inte finnas någon motsättning mellan dessa båda behandlingar. Att patienten går ner i vikt är givetvis mycket viktigt. En förutsättning för detta är dock att först får ordning på andningen, så att han eller hon utan stora risker kan klara till exempel en fetmaoperation, säger Eva Lindberg.


Min Kommentar: När ska livsmedelsverket ge rätt råd
till de överviktiga/fetma? Jag har besökt två olika sjukhus
där jag skulle se hur de bemöte en person med övervikt!
Ingen av dessa kunde medge att LCHF-kosten skulle vara
en bra kost, speciellt till dessa människor. Utan det vart samma
gamla visa - En hel del kolhydrater och inget naturligt fett!
Jag måste hålla med om, att vissa fall kan opereras MEN för
sjutton, se till att ge ut rätt kostråd därefter!
För med rätt kost kan personer med fetma se till att återfå
rätt vikt och slippa påföljderna med olika mediciner etc!

11 mars 2009

EN DAG MED ISODIETEN

Frukost- Proteindrink med bär, frukt och nötter: 30 g proteinpulver (1 dl) 2 dl vatten 150 g frysta blåbär eller hallon (2 1/2 dl) 65 g frukt (1 st) 20 g nötter, t.ex. 20 mandlar Blanda proteinpulvret med vattnet i en shaker eller med stavmixer. Mixa eller rör ner frysta bär. Ät frukten och nötterna till.

Mellanmål- Frukt med keso: 65 g frukt (1/2 st) 125 g keso (1 1/4 dl) Skär frukten i bitar och blanda med keson. Klart!

Lunch- Tonfisk på burk med bönor och avokado: 150 g tonfisk i vatten (1 burk) 100 g kokta sojabönor 100 g majskorn (1 1/2 dl) 60 g avokado (1/2 liten) Örtsalt och svartpeppar 2 tsk vinäger, t.ex. balsamvinäger Lägg upp tonfisk, bönor, majs och avokado skuren i bitar på en tallrik. Krydda efter behag och häll vinägern över.

Mellanmål- Lättkesella med bär och ägg:50 g lättkesella (1/2 dl)65 g bär (1 1/2 dl)1 äggRör ner frysta eller färska bär i lättkesellan. Komplettera mellanmålet med ett kokt ägg.

Middag- Oxfilé med grillade grönsaker och potatis:150 g oxfilé100 g potatis(1 medelstor)70 g sparris70 g haricots verts2 tsk olivolja1 msk vinägersalt och pepparKoka potatisen. Stek oxfilén i grillpanna tillsammans med sparrisen och haricots verts. När köttsaften kommer ut på ovansidan är filén genomstekt.Servera potatis med kött, haricots verts, och sparris.

Källa: Boken "Isodieten" av Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg.

Så här fungerar IsodietenJämnt fördelning. Maten består av en tredjedel fett, en tredjedel långsamma kolhydrater och en tredjedel protein. Regelbundet. Ät fem mål mat om dagen. Frukost, lunchoch middag samt två mellanmål. Gå inte hungrig. Om du följer dieten men ändå blir hungrig mellan målen ska du lägga till mer mat på tallriken. Tanken är att man aldrig ska vara hungrig för att på så sätt minska suget efter onyttigheter.

Källa: Näringsfysiologen Kristina Andersson som skrivit boken "Isodieten" tillsammans med Fredrik Paulún och Martin Brunnberg.

10 mars 2009

Så avslöjar du bluffen med brödet

Trots att det finns så många olika brödsorter i en vanlig livsmedelsbutik är det svårt att hitta något som är bakat på riktigt sätt.
Industrins metoder går ut på att pumpa in så mycket luft som möjligt och för att lura hälsomedvetna konsumenter används ibland brun karamellfärg för att göra brödet mörkt.
Vid ett första ögonkast är brödavdelningen imponerande. I min Ica Supermarket räknade jag till 136 olika sorters matbröd. Men i stort sett alla har bakats med samma industrimetoder och är bara olika versioner av samma fabriksbröd.
Det är tiden det handlar om. Att baka riktigt bröd som får jäsa ordentligt tar sin tid och när det väl är gräddat blir det ganska snart gammalt. Och eftersom tid är pengar försöker industrin ständigt hitta nya sätt att minimera bakningstiden och samtidigt göra så att brödet kan säljas så länge som möjligt utan att bli hårt eller mögligt.
Får inte jäsa riktigt
Istället för att låta degen jäsa på traditionellt sätt pressar man in luft och vatten i degen med hjälp av höghastighetsmixrar, dubblerar jästmängderna, tillsätter kemiska oxidanter, enzymer och härdat fett. Somliga av de tillsatta ämnena räknas som så kallade processhjälpmedel och behöver därför inte anges i innehållsförteckningen.
Och i butiken står vi konsumenter och köper luftiga limpor efter volym istället för vikt. Bröd som av tillverkaren uppges vara färskt i åtta dagar, men som faktiskt på grund av produktionsmetoder och tillsatser kan sägas hålla betydligt längre.
De sex bitar av Pågens Javisstbröd som jag förvarade i mitt arbetsrum under ett år förändrades inte märkbart under denna tid, så länge de låg kvar i plastpåsen. De blev bara svagt mörka i kanterna och var något hårdare än det nyköpta bröd jag jämförde med.

Surdegen – en tillsats
Egentligen vet man i de stora brödfabrikerna, som för varje år bara blir färre, att vi konsumenter helst skulle vilja att vårt dagliga bröd hade bakats med traditionella metoder i riktiga bagerier. Därför säger sig Pågens, ”baka med kärlek” samtidigt som Skogaholms intygar sin stora ”bakglädje”. Det är också förklaringen till sådana produktnamn som ”Skördeglädje” och ”Farfarsgrova”.

Dessutom gör brödproducenterna sitt bästa för att framställa sina bröd som särskilt hälsosamma. Det finns snart inte en brödprodukt som inte ståtar med Nyckelhålsmärket och somliga tillverkare använder sig dessutom av sina egna hälsomärkningar, som Pågens ”Gott & Nyttigt” med ett hjärta som symbol. Ändå kan ett sådant bröd, som Pågens Javisst, innehålla såväl sirap och socker som sylt.
När det äkta surdegsbrödet under senare år kommit i ropet har brödjättarna inte varit sena att lansera produkter som påstås bygga på surdegskultur. Men surdegen är ofta bara tillsatt för marknadsföringens och ibland smakens skull – ofta i form av pulver – inte som det aktiva jäsmedel som ger brödet dess hälsosamma karaktär.

Coca Cola-färg
Och när konsumenterna efterfrågar grövre bröd kontrar branschen med mörkare varianter som bakats på i stort sett samma mjöl som tidigare. Exempelvis har Dafgårds mörka bake off-ciabatta fått sin färg av sockerkulör, det vill säga samma slags bruna karamellfärg som används i coca cola.
Bake off-bröd, som är industrins svar på den växande skepsisen mot det doftlösa och inplastade brödet, har inte bakats i butiken utan levereras i form av frysta degämnen med upp till ett års hållbarhet. De färdigportionerade degbitarna, som ofta har producerats med samma tillsatser som övrigt industribröd, gräddas bara på i butiken. Brödet blir smaklöst, men det doftar som från ett riktigt bageri, vilket gör oss kunder köpsugna.
Färskt, väljäst, välgräddat och tillsatsfritt bröd har faktiskt blivit en lyx. Även i många småbagerier tar man genvägar för att korta baktiderna och sänka kostnaderna. Ett sådant bröd kan vid en första anblick se välgjort ut, men kan vara bakat på liknande tillsatsmixer som de brödfabrikerna använder.

Min Kommentar: Med tanke på Pauline säger, så kan det vara klokt
av avstå helt från brödet eller? (Kommentera)

9 mars 2009

STUDIE PÅ FISK

Pojkar i 15-årsåldern som åt fisk en gång i veckan hade tre år senare sex procent bättre resultat på intelligenstester gjorda vid mönstringen än sina jämnåriga. Det visar en ny studie gjord på närmare 4 000 tonårspojkar i Västra Götaland.


De som åt fisk dubbelt så ofta förbättrade sina testresultat med tolv procent, enligt undersökningen som presenteras i den vetenskapliga tidskriften Acta Paediatrica.- Hur vi än vänder och vrider på resultatet så står de här klara sambanden fast, säger professor Kjell Torén vid Sahlgrenska akademin i Göteborg till Göteborgs-Posten.Flera tidiga studier har visat att fisk har en positiv påverkan på nervsystemet på både barn och vuxna. Detta är första studien som undersökt effekten på tonåringar.
Källa: TT

Min Kommentar:

8 mars 2009Jag äter inte havregrynsgröt… Jag saknar inte bröd och längtar sällan efter godis. Sista gången jag åt ris minns jag inte. Pasta? Bortglömt…
Så vad äter jag då? Jo, mitt grönsaksintag landar på runt två tre kilo om dagen… I min värld är tio ägg ett perfekt mellanmål…
Jag har en enorm aptit, jag älskar mat och jag vill äta mycket! Därför väljer jag grönsaker och avstår från spannmålsprodukter, som måste ätas i pinsamt små portioner om jag skall hålla min trivselvikt.
Matpyramiden har knakat i fogarna ett tag nu, men enligt min mening borde den jämnas med marken. Vi behöver inte kolhydratladda för att musklicka vid datorn eller trycka på hissknappen! Det snackas om fullkorn, och det är säkert sunt, men är det rätt väg att gå om du vill tappa några kilon och tajta till kroppen? Inte om du frågar mig…
Min Kommentar: Här är ord och inga visor från Pauline Nordin!

7 mars 2009

Denna lista ber jag om ursäkt för redan nu!
Ni får se till att inte förväxla kalorierna
i de olika produkterna!


Så mycket kalorier innehåller fikabrödet
ANTAL KALORIER PER 100 GRAM:
Fyllda rån sötade m sorbitol 555
Småkakor sötade m sorbitol 546
Wafers fyllda rån kex 538
Jitterbugg mördeg maräng 515
Wienerbröd 512 Toscaglasyr 510
Mördeg gräddad 507 Fyllda rån sötade m fruktsocker 507
Pepparkakor sötade m sorbitol 504 Chokladboll 504
Smulpajdeg gräddad 502 Chokladbiskvi 494
Småkakor ospec. 492 Punschrulle/dammsugare 491
Fyllda kex 489 Toscabit 487
Amerikanska cookies choklad 486 Kex Ballerina 485
Kex Brago 480 Veteskorpor osötade 476

Digestivekex 476 Kex Singoalla 474 Kex Hob-nobs 470
Pepparkakor 461 Arraksboll 459 Chokladtårta 457
Wienerbröd fyllt m vaniljkräm 456 Punschrulle 453

Kex Marie 449 Mjuk nötkaka 444 Kex sötade m sorbitol 444
Sachertårta 443 Ambrosiakaka 439 Mazariner 436
Amerikanska muffins ospec 431 Spettekaka 427

Munkar utan fyllning 425 Chokladbollar 424 Veteskorpor 419
Våffelstrut ofylld 416 Chokladboll med kokos 412
Sockerkaka fin 150 g fett 407 Potatisbakelse 405

Chokladrutor m glasyr &kokos 402 Fruktkaka 397
Mandelkubb 397 Mums-mums 396 Smördeg fryst 395
Maräng 395 Toscakaka 392 Mjuk sockerkaka/pepparkaka 391
Drömrulltårta 390 Maränger m choklad 389

Drömtårta chokladrulltårta 387 Rulltårta m sylt 380
Rågskorpor 379 Chokladkaka 365 Sött vetebröd 356
Mjuk chokladkaka 353 Fyllt vetebröd bullar längd 350

Napoleonbakelse 349 Mjuk pepparkaka 339 Semla 338
Smördeg gräddad 330 Sött vetebröd slätt 329 Sockerkaka, saftig 329
Sött vetebröd kanelbullar hembakta 322

Munkar m äppelmos/vaniljkräm 313 Sockerkaka m 50 g fett 306
Saffransbröd 305 Sockerkaka lätt till tårtbotten 303
Sött vetebröd på bakpulver 302 Princesstårta 295

Gräddtårta 294 Sött vetebröd sötat m fruktsocker 289
Vetebröd osötat 286 Petits-choux 284 Frukttårta 249
Bärtårta 245 Katrinplommonkaka 213
Gräddtårta hembakad jordgubb banan 209
Äppelkaka m ströbröd 187 Fransk äppelkaka 84

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.

3 mars 2009Skräppmatens storföretag

går ut med att ni kan äta

enligt tallriksmodellen!

Jag hoppas ni vet att det

är lite av en falsk marknadsföringHÖFTLYFT!!!

Här kan du lätt variera avståndet

på benen och få kontakt med

muskler du knappt visste du hade!

Knäböj för hemmabrukKnäböj med eller

utan boll, gör susen

för lårmusklerna!

TVÅ HEMÖVNINGAR TILLHär får rumpan
en workout

Juicedieten - Jag säger Nej Tack

Rasa 3 kilo på en vecka


Slank i superfart med nya juicedieten– vi har testat!
Vårstäda hela kroppen!
Detoxa med nya juicedieten – och gå ner 3 kilo på 7 dagar.
Visst är det möjligt, Kropp & Hälsa har testat.

Oavsett om du snabbt vill glida i favoritjeansen, boosta kroppen med nyttigheter eller kickstarta en längre viktresa kan den här nya detoxkuren vara något för dig.

Rena kroppen
Genom att byta ut din vanliga mat mot färskpressade juicer och fräscha smoothies under en vecka kan du rena kroppen från toxiner, giftiga ämnen – och tappa tre pluskilon.
Det säger den brittiska juicedrottningen Amanda Cross i nya boken ”Mirakeljuicedieten”.
Juicerna är specialdesignade för att återställa vätskebalansen i cellerna och hjälpa njurar och lymfsystem att forsla bort toxiner som binder vätska och slaggprodukter. Samtidigt som de tillför en kraftfull mix av vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytonutrienter , som är viktiga för hälsa och välbefinnande, menar Amanda Cross.
– Dessutom smakar de härligt!

Orka med dagen
Drinkarna är tillräckligt kaloririka för att du ska orka med dagen. Linfrön, nötter, omega-kapslar och psylliumpulver ger extra ämnestillskott så att kroppen mår bra.
Förutom att oönskade kilon rinner av får du detoxeffekten som bonus skriver Cross:
Vackrare hy
– På sju dagar kan du få tillbaka din energi och tanke­skärpa samt få vackrare hy, klarare ögon och starkare immun­försvar. Du ser piggare ut och känner dig frisk och sund både fysiskt och mentalt.


Läkaren: Kroppen tar av fettlagren
Gunilla Hasselgren, 44, husläkare på ”Fråga doktorn” i SVT och distriktsläkare på Kils vårdcentral:
– Att köra juicedieten en vecka är inte på något sätt farligt, alla näringsämnen du behöver för är inkluderade. Det är förmodligare farligare att äta skräpmat en hel vecka.
Anledningen till att du går ner så snabbt är att kroppen tappar vätska och tar av de snabba fettlagren. Jag förstår att många känner att de behöver en kickstart för att komma igång. Se upp för jojoeffekten! Så fort du börjar äta vanlig mat igen går du snabbt upp dina
kilon om du inte samtidigt förändrar dina vanor.
– Detox är ingenting som vetenskapen visat att vi behöver för att må bra, därför är det ingenting jag rekommenderar.
Mår du av någon anledning dåligt under dieten – avbryt genast och ät ett mål vanlig mat.

Min Kommentar: Att köra denna dietform en vecka är ett stort nja..nä!! Husläkarens kommentar är guld värd! Medias bild på dieter är inte att ta på allvar!!


Den kan tyckas tråkig!Den

är mycket effektiv!

UTFALL
UTFALL kallas denna övning!
Bra för lårmusklerna!
Du kan ha hantlar eller
annat alternativ!
Böcker i kasse går utmärkt!
Du ska återgå till startpositionen
och göra några reps!

2 mars 2009

OFF TOPIC


PRAIA DE PIPA/TRELLEBORG
(Uppdaterad 14.49) Trelleborgaren Skytte Sandgren, 59 år och sedan länge anställd vid räddningstjänsten, sköts till döds i lördags natt. Han befann sig då på ett hotellrum i turistorten Praia de Pipa i norra Brasilien. I dag hölls en tyst minut på brandstationen i Trelleborg där Skytte Sandgren arbetade i 30 år.

Min kommentar: Tänker på erHemmaträna med smarta 15-minutersschemat. Martin Lidberg coachar dig!


Stressar du på jobbet, hämtar ungarna på dagis i sista minuten och har svårt att hinna med träningen?
Kropp & Hälsas träningscoach Martin Lidberg har lösningen – träna enkelt med hans egna effektiva övningar.
– I dag lever vi väldigt stressigt och träningen behöver bli mer lättillgänglig. Själv reser jag mycket och kör de här övningarna på hotellrummet, säger han.
Martin Lidberg har vunnit segrar både på brottningsmattan och när han svängde sina lurviga i ”Let’s Dance”.
Hans hemmaträningsprogram kan hjälpa dig att komma igång eller fungera som komplement till promenaden eller konditionsträningen.
– Hemmaträning är lite underskattat, många tror att man behöver en massa utrustning. Men man kan göra mycket med sin egen kropp, säger Martin Lidberg.

Lätt att anpassa övningarna
Martins fem småsvettiga övningar funkar för otränade såväl som vältränade och är lätta att anpassa efter egen styrka och förmåga.
Armar, mage, ben, rumpa och fettförbränning. Flås och styrka.
Så här håller Martin Lidberg sig i form, det är bara att köra igång.


Min Kommentar: Denna artikel vart med på
AFTONBLADET idag! Till min förbannelse så skulle
läsaren plötsligt ha PLUS för att kunna läsa!
Turligt nog kan jag ge dig fem småsvettiga övningar
för din hemmaträning gratis!

1 mars 2009

ÅRETS BÄSTA NORGEHISTORIA ELLER?


Den nya generationens bantningspiller är här:Banbrytande forskning i Norge ger nytt bantningspiller med betydande viktnedgång
Text: Kjell Nødtvedt - Foto: Scanpix - Uppdaterat: 27.02.2009 09:28 Källa: nu nyheter

Världen går framåt. Nu finns det hopp för alla oss som kämpar med vikten. Hösten 2008 gjordes banbrytande upptäckter inom norsk forskning kring fetma.Detta har resulterat i det helt nya kosttillskottet Nushape som nu finns på marknaden.
Den kliniska studien i Norge leddes av doktor Erling Thom och visade en betydande viktminskning hos deltagarna. Fasen med forskning och kliniska studier är nu över.Resultaten kan du läsa i denna artikel.

Vet du varför 95 % misslyckas med bantningskuren?
De flesta bantningskurer misslyckas. Du upplever hungerkänslor, yrsel, illamående, problem med magen, huvudvärk och andra obehagligheter. Kroppen kämpar emot, och det är omöjligt att stå emot alla frestelser. Det är inte konstigt att vi ger upp.Bantningsdieter leder till svält. Svält gör att du misslyckas, förstör din förbränning och kastar dig ut i en karriär som jojo-bantare.Det är bara att erkänna: Vi behöver hjälp
Nu har det äntligen kommit en enklare väg till en sundare, slankare och sexigare kropp
Med den nya generationens bantningspiller på marknaden behöver du inte frukta ännu en misslyckad bantningskur

Nya kunskaper inom fetmaforskning ger nytt kosttillskott som fungerar
Du uppnår betydande viktminskning bara med hjälp av ett piller
Det krävs ingen motion eller diet
Kliniska studier utförda i Norge hösten 2008
Deltagarna i studien uppnådde betydande viktminskning
Nushape ger en fysiologisk viktminskning som ökar dina chanser till en bestående viktminskning
Nushape är ett helt naturligt kosttillskott
Varför har inte problemet lösts tidigare?
Traditionellt har fokus legat på mängden fett vi får i oss från den mat vi äter. Här har myndigheter och livsmedelsproducenter tagit problemet på allvar. Resultatet har blivit en kost med mindre fettinnehåll.Den stora skurken är emellertid snabba kolhydrater och socker. Här har varken myndigheter eller livsmedelsproducenter hittat några bra lösningar. Tvärtom visar det sig att konstgjorda ersättningsmedel kan förvärra problemet.Betydande mängder av vår mat består av snabba kolhydrater och socker. För att uppnå en sundare och slankare kropp måste vi därför lösa detta problem.

Norskt forskningsteam kan ha löst gåtan
Målet med forskningsprojektet var att hitta en metod att minska kroppens förmåga till nedbrytning och lagring av de olika kolhydraterna, och därigenom hindra att fett lagras på kroppen.En rad olika aktiva ämnen som kan hämma de olika typerna av kolhydrater upptäcktes.Forskningsteamet hade en del erfarenhetsdata från tidigare vällyckade djurförsök. Det skulle visa sig att den mixen av ämnen hade ännu bättre effekt på människor. Utifrån dessa upptäckter blev Nushape framställt. Ett helt naturligt kosttillskott fritt från tillsatsämnen.

Ny klinisk studie i Norge visade förbluffande resultat
Hösten 2008 genomförde vi en klinisk studie i Norge med över 60 deltagare. Deltagarna delades in i 2 grupper där hälften fick placebo (låtsaspiller) och den andra hälften fick NUSHAPE. Det skedde ingen viktminskning i kontrollgruppen. Däremot gick NUSHAPE deltagarna ner 400 gram i veckan. Helt utan diet eller motion.

Vad bör du göra nu för att gå ner i vikt och behålla den?
Viktminskningen i studien uppnåddes helt utan förändringar av kostvanor och motion. Så oavsett vad du gör för att gå ner i vikt bör du kombinera det med NUSHAPE.Och tro mej: När du skall gå ner i vikt och stanna där behöver du all hjälp du kan få.Prova Nushape så slipper du svält, frestelser, obehag, dåligt humör och alla andra besvär som följer med en strikt och näringsfattig kost

Få ett GRATIS provpaket till ett värde av 885 kronor
Du är inte bunden till framtida köp. När du mottar provpaketet kan du i lugn och ro bestämma dig för om du vill använda Nushape eller inte.
Beställ innan 8 mars och få allt detta:

GRATIS 30 dagars förbrukning av NUSHAPE värt 349 kronor
Första delen av programmet NUSHAPE for LIFE värt 80 kronor
Fitnessdator värt 249 kronor
Måttband samt en extra överraskningspresent värt 128 kronor
Allt detta är värt 885 kronor och du betalar bara 79 kronor för porto och fraktkostnader
Du är inte bunden till framtida köp
Om du bestämmer dig för att fortsätta med Nushape kommer du att efter 30 dagar motta själva Nushape kuren.
Nushape kuren består av kosttillskottet Nushape med kliniskt dokumenterad effekt, samt Nushape for Life, ett program för personlig utveckling
NUSHAPE for LIFE är ett program för personlig utveckling som hjälper dig att snabbare gå ner i vikt.Programmet hjälper dig genom hela bantningsprocessen så att du får ett optimalt resultat. Programmet är inte en diet utan har fokus på livsstil och beteende.

Gå ner i vikt för under 15 kronor dagen
För att ge dig ett bestående resultat räcker hela Nushape kuren inklusive provpaketet över 6 månader. Kuren, inklusive programmet, kostar endast 14 kronor och 30 öre om dagen. Du mottar sammanlagt 5 fakturor och du betalar endast en faktura i månaden på 445 kronor inkl. frakt.Kom ihåg att du inte behöver bestämma dig förrän du mottagit ett gratis provpaket värt 885 kronor.

Min Kommentar: Jag brukar gilla Norgehistorier!!!
Ytterligare en pilla som ska göra jobbet för överviktiga!
Mina kostråd är billigare än hela denna norgehistorien!!!!